Policija, rotacija, sirene
Shutterstock/zef art
Policija, rotacija, sirene

Shutterstock/zef art

Foto: Shutterstock/zef art

Sudija Kantonalnog suda u Livnu Nedim Begić je, na predlog kantonalnog tužioca, za naredna dva meseca produžio pritvor Ajnuru Nici (22) zvanom Ano iz Kruščice, opština Vitez, zbog sumnje da je ubio profesora u penziji Stipu Perkovića.

Pronašli tijelo

Pritvor Ajnuru Nici može trajati do 18. marta ove godine, a određen mu je zbog opasnosti od bega, načina izvršenja krivičnog dela, posledica i uznemirenja građana.

Tužilaštvo Nicu sada tereti za teži oblik ubistva počinjenog iz koristoljublja, za šta je predviđena najmanja kazna od deset godina i dugotrajni zatvor.

Zločin se dogodio 17. decembra prošle godine oko 15.05 sati u Livnu iza klaonice „Kaselj“, uz reku Bistricu, gde su istražitelji pronašli telo.

Nakon prethodnog dogovora, na spomenutu lokaciju Ajnur Nico dovezao se sa Stipom Perkovićem njegovim Mercedesom.

Prekrio ga travom

- Dok su boravili u vozilu, svestan da će tako oštećenog Stipu Perkovića usmrtiti, s namerom da to učini kako bi pribavio korist, desnom rukom istog obuhvatio je oko vrata, a levom rukom povlačio je desnu ruku kako bi ga što jače stisnuo. Potom ga je i šalom koji je oštećeni imao oko vrata stezao te ga tako lišio života, nakon čega je telo izvukao iz vozila te ga sakrio pored reke prekrivši ga travom - navedeno je u predlogu za pritvor.

Nico je nakon toga iz džepa hlača stradalog izvadio novčanik iz kojeg je uzeo 120 KM (oko 60 evra), a zatim je pobegao žrtvinim Mercedesom.

Prosjačio glumeći invalida

Ajnur Nico u Livnu prosačio je sedeći u invalidskim kolicima, glumeći da je nepokretan. Nakon zločina, invalidska kolica ubacio je u gepek profesorovog Mercedesa, kojim je pobegao prema Zenici.

Usput je sreo dvojicu rođaka koje je nagovorio da krenu s njim da ih časti u kafani. Sva trojica su uhapšena u Vitezu, a rođaci su nakon ispitivanja ubrzo pušteni na slobodu jer nisu znali da je Nico počinio zločin.

Pročitajte: