BASARIĆA NAZIVALI "DEVRADŽIJOM" Probao je žiletom, ali je bio tup, otkriveni jezivi detalji ubistva pripadnice Granične policije!

Senad Basarić (59), osumnjičeni za ubistvo Irme Forić (53), pripadnice Granične policije BiH, bio je u sredu lak plen za sarajevsku policiju koja ga je uhapsila u 7.30 sati kada se vratio na mesto zločina, pred zgradu na Dobrinji gde je živeo sa ubijenom.

Sarajevo ubistvo vojnika
Ubistvo, Foto: Twitter

Inspektori su u njegovom vozilu Renault Megane kojim se dovezao u ulicu Ramiza Salčina, pronašli tragove krvi.

Od izvora bliskog istrazi Avaz saznaje da se radi o zločinu iz strasti, te da je Forić ubijena tupim predmetom.

Povreda na vratu

- On je nju ubio kuhinjskom daskom za meso, jer je odbila da se uda za njega. Ubio ju je u ponedeljak, a u utorak je bio u stanu pored Irminog tela - kaže izvor "Avaza".

Telo nastradale nađeno u sredu iza 16 sati kada je Irmin otac prijavio policiji njen nestanak, jer mu se nije javljala na telefon. U stan na trećem spratu, sa policijom su ušli otac i Irmin zet. Na vratu ispod uha imala je vidljivu povredu za koju je utvrđeno da je nanesena tupim predmetom.

Sarajevski advokat Omar Mehmedbašić, rekao je da je osumnjičeni negirao ubistvo tvrdeći da je reč o nesretnom slučaju.

- Tokom kriminalističke obrade bilo je evidentno da je Basarić bio potresen – rekao je Mehmedbašić ne želeći dalje da komentariše slučaj.

Prikazavši njihovu vezu idiličnom, punom ljubavi, Avaz saznaje nezvanično da je Senad u policiji izjavio da su on i Irma i planirali venčanje 13. septembra u Mostaru, ali da se to nije desilo jer su ga tog dana nepoznate osobe napale ispred zgrade na Dobrinji.

U nedelju 15. septembra, kaže Senad, išao je s Irmom na Igman i na Bjelašnicu gde su se lepo proveli. Sutradan u utorak 16. septembra, posle jutarnje kafe, Irma odlazi u kuhinju da priprema jelo. On je došao za njom u kuhinju gde su se zezali, te je tom prilikom navodno prosuo kečap.

Žilet bio tup

- Uzeo sam deterdžent za suđe da čistim pod. Irma se okliznula i pala je pored mene. Ja je hvatam za noge da bi ublažio njen pad, ali ona pada i glavom udara u kuhinjsku dasku koja joj je već bila u ruci. Vidio sam da ne daje znake života i počeo sam da je grlim i ljubim - objašnjavao je Senad u policiji.

Policija rotacija uviđaj
Policija rotacija uviđaj, Foto: Alo!/Dejan Briza

Hitnu pomoć nije zvao jer je, kako kaže, bio u šoku. Kazao je da ju je potom pokrio peškirom i uzeo tablete da se ubije, ali su ga one samo ošamutile. Sa Irminog telefona odgovarao je na poruke njenoj ćerki da je u Mostaru, stvarajući privid da je Irma živa.

Prema njegovoj verziji događaja još tri puta se pokušao ubiti. Prvo je otišao na osmi sprat zgrade da se baci sa krova, ali ga je omela komšinica koja ga je pitala šta tu radi.

Zatim se odvezao u Bradinu gde na seskom putu popio 29 tableta, te uzeo žilet da si prereže vene, ali u je žilet bio tup. Zatim je otišao na drugu lokaciju gde je pokušao da se uguši izduvnim gasovima, ali mu ni to nije uspelo. U Bradini je bio do juče kada se vratio u Sarajevo.

Upoznali se putem Fejsbuka

- Irmu sam upoznao 9. maja putem Fejsbuka. Od tog dana često sam dolazio iz Mostara. Viđali smo se kod nje u njenom stanu gde sam se preselio kada je predložila da živimo zajedno. Zaljubio sam se u nju, išli smo zajedno na more i na planine - ispričao je Senad inspektorima i tuižocima koji su bili prisutni na saslušanju.

Mostarci u šoku iako ga znaju kao „devradžiju“

Nakon gnusnog ubistva Irme Forić za koje je osumnjičen Senad Basarić iz Mostara njegovi sugrađani koji su ga poznavali su u šoku. Čak je većini naših sagovornika, koji nisu želeli javno govoriti, trebalo vremena da ga se prisete, budući da su ga izgubili iz vida.

Policija uviđaj smrti Dijabole
Policija uviđaj, Foto: twitter/ruptly

Jer, Basarića se već sedam, osam godina skoro nije moglo videti u Mostaru. Kako su rekli, nakon neuspešne priče zvana „Mostarska pivovara“, smeštene na ulazu u Blagaj, a za koju je prevario Nemicu s kojom je, navodno, bio u braku, uzevši joj novac za pokretanje proizvodnje, Basarić se okrenuo ugostiteljskim vodama, otvorivši u Glavatičevu kod Konjica restoran „Zrno bibera“, prenosi Srpskainfo.

Verovatno, ispričali su nam i taj projekt je, poput „Pivovare“, propao, a pretpostavljaju da je nakon toga odselio za Sarajevo, gde se zbližio sa nesretnom Forić.

Iako je većina njih za Basarića rekla da je bio „devradžija“ (lokalni varalica op. a.), ipak, niko se nije nadao da je u stanju počiniti zločin. Za njega se zna i da je tokom rata bio u Nemačkoj, a koju je pohodio i u preratnom periodu i u kojoj mu živi deo porodice.

Inače, iz braka s jednom Mostarkom, od koje je dugi niz godina razveden ima troje odrasle dece, koja su zasnovala svoje porodice i deo njih živi u Nemačkoj.

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi