DODIK ZAPUŠIO USTA HRVATU! Probao da ocrni Srbiju, ali je usledilo pitanje od kojeg ga je oblio HLADAN ZNOJ!

Predsedavajući i sprski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je hrvatskom članu Željku Komšiću, koji je danas izneo teške optužbe na račun Srbije i RS u vezi sa zločinom u Srebrenici, da bi Komšić, pre svega, morao da izda nalog da se ispita ko je i kako hteo da ubije predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima pre nekoliko godina.

Milorad Dodik
Milorad Dodik, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

*"Srebrenica mesto stradanja, ali ne samo Bošnjaka, kako Komšić želi da prikaže"

*Komšić je u nizu izjava govorio veoma loše o Srbiji

*Dodik traži odgovor: Ko je pokušao da ubije Vučića?

Dodik je, u izjavi za Tanjug, istakao i da Komšić, ali i drugi, treba da cene činjenicu da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio u Srebrenici, gde su, podseća, pokušali da ga ubiju.

"Kada na to odgovore, može se razgovarati o nekim drugim stvarima", poručio je Dodik i dodao da je Srbija daleko važnija i moćnija "priča" nego što može Komšić bilo šta da kaže o njoj.

"Pre svega bi morao da da nalog da se ispita kako su hteli i ko je hteo da ubije Vučića, kada je već bio tamo, a ne da na ovaj način opet vraća stare teme i stare igre, ne obazirući se na ono što oni čine i kako čine", rekao je Dodik.

Aleksandar Vučić Srebrenica
Aleksandar Vučić Srebrenica, Foto: Profimedia

Dodik je rekao da je Srebrenica mesto stradanja, ali ne samo Bošnjaka, kako Komšić želi da prikaže, već i masovnog stradanja Srba.

KAD DODIK ZAVALI ŠAMARČINU! Tači digao nos, pa izdao uvređeno saopštenje: Imao sam dobru volju, ali ovo je MINIMUM KOJI TRAŽIMO!

On je istakao da svakako treba odati poštu svakoj žrtvi, bošnjačkoj, hrvatskoj, srpskoj i svakoj drugoj, ali da pokušaji da se negiraju srpske žrtve i da se favorizuju samo jedne - minimiziraju i samo stradanje Bošnjaka.

Dodik je primetio da je Komšić, u nizu izjava govorio veoma loše o Srbiji.

Željko Komšić
Željko Komšić, Foto: profimedia

Kao primer je naveo Komšićevu reakciju, od pre nekoliko dana, na izjavu šefa srpske diplomatije Ivice Dačića, koji je upitao šta bi rekli kada bi Srbija najavila da će voditi zajedničku spoljnu politiku sa Republikom Srpskom, kao špto su to učinile Tirana i Priština.

SVETSKI MOĆNICI U STRAHU Dodik odlučio da progovori: Mi smo deo ZAVERE, ali danas, prekidamo sramni ZAVET ĆUTANJA! (VIDEO)

"Ja to isto pitanje postavljam - šta bi rekli da se mi dogovorimo ovde da RS putem diplomatskog sistema Srbije bude zastupljenja u svetu. Šta bi onda oni rekli? To je realno pitanje. Kako je to nekome dopušteno, a nekome nije? Kako postoje jedna prava za jedne, a ne i za druge", upitao je Dodik.

Hrvatskom članu Predsednistva BiH, Željku Komšiću, sutrašnja komemoracija povodom 24 godine od zločina u Srebrenici, bila je povod da optuži Srbiju i Republiku Srpsku za navodno veličanje genocida u Srebrenici, a vlasti u Srbiji da nisu odustale od "pogromaškog projekta SANU", te da se, pošto nisu kažnjene za Srebrenicu, kako kaže, "nadaju se da će moći ponovo da urade isto".

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi