Kolinda Grabar Kitarović
AP/Darko Bandić
Kolinda Grabar Kitarović

AP/Darko Bandić

Kolinda Grabar Kitarović, Foto: AP/Darko Bandić

Između ostalog, ona je Radeljiću prosleđivala svoju komunikaciju sa tadašnjim predsednikom Hrvatskog helsinškog odbora Ivanom Zvonimirom Čičkom, kog je zamolila za pomoć na reakcije oko njene izjave "Za dom spremni".

Prema pisanju ovog magazina, ona mu se obraćala sa "Zvonkec moj", te tražila da on kao šef nevladine organizacije piše jevrejskim organizacijama u njenu obranu.

PROČITAJ JOŠ:

Dalje, navodi nedeljnik, Radeljića je pitala:

- Joj, Mate, da li je to trebalo da učinimo - nakon što je uklonila Titovu bistu s Pantovčaka.

Takođe se dodaje da ljudi bliski Miroslavu Škoru nameravaju da oko 200 razmenjenih mejlova Kolinde Grabar Kitarović i Mata Radeljića koriste kao jedan od glavnih aduta u predsedničkoj kampanji.

Sve je obustavljeno! Putina hitno prebacuju HELIKOPTEROM U NEPROBOJNU TVRĐAVU!

AUTOR: Sputnjik/Alo.rs/D.S. DATUM I VREME: 19.08.2019. 16:38 - 19.08.2019. 17:24 Održaće se hitan sastanak Vladimir Putin, Foto: Profimedia.rs Predsednik Rusije Vladimir Putin stigao je u zvaničnu posetu Francuskoj, gde će se sastati sa svojim kolegom Emanuelom Makronom.

S druge strane, izvor blizak Radeljiću tvrdi kako je on poručio da nijedan deo njegove komunikacije s predsednicom neće biti objavljen.

"Tito je bio diktator"

Bista Josipa Broza Tita koja je krasila predsedničku palatu, uklonjena je s Pantovčaka pre četiri godine i predana na korišćenje Muzejima Hrvatskog zagorja.

Na pitanje o uklanjanju Titove biste, hrvatska predsednica je svojevremeno rekla da je Tito bio diktator, pisali su tada hrvatski mediji.

BONUS VIDEO: