Selo
Tanjug/Filip Krainčanić
Hapšenje, ubistvo, sud

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Jednomesečni istražni zatvor određen je zbog opasnosti od bega i uticaja na svedoke i dokaze, javlja Slobodna Dalmacija.

Preporučujemo i ovo:

 

Ocu tražio ključeve od auta. Uopšte nije imao vozačku

Nikola Kežić uhapšen je, podsetimo, nakon što je udavio svog oca u porodičnoj kući u subotu popodne. Prema izjavama njegovih suseda u Staševici svirepom ubistvu prethodila je svađa oca i sina.

Hrvatska policija

Profimedia

Hrvatska policija, Foto: Profimedia

Nikola je navodno tražio ključeve automobila da s njim pođe do grada. Otac nije želio dati što je bio povod velikoj verbalnoj svađi u koju su se bili navodno upetljali i još neki članovi porodice Kežić. No niko nije mogao ni slutiti da će se porodična prepirka pretvoriti u zločin koji je potresao pločanski kraj.

Prema saznanjima, Nikola Kežić nije imao položen vozački ispit pa je i to mogući razlog zbog čega mu otac nije dopustio da uzme automobil.

Pročitajte još:

 

Nakon svađe i naguravanja Nikola je navodno otišao na sprat kuće gde se zatvorio u sobu. Nesrećni otac nedugo zatim pošao je za njim kako bi ga umirio i izgladio nesporazum.

Oborio bolesnog oca na pod i na podu ga zadavio. Ima shizofreniju

Međutim, situacija je otišla u posve drugom smeru. U napadu besa i agresije Nikola je savladao oca Zorana, koji je bio bolestan i nije baš bio u dobroj fizičkoj kondiciji, jer je nedavno operisao kičmu. U takvom ga je stanju sin bacio na pod i takvog bespomoćnog ga udavio.

Hrvatska policija

Profimedia

Hrvatska policija , Foto: Profimedia

Pred sudijom istrage, Nikola Kežić se branio ćutanjem, te mu je zbog težine krivičnog dela dodeljen advokat po službenoj dužnosti. Osumnjičeni 25-godišnjak je prethodno ispitan u Državnom tužilaštvu koje je protiv njega pokrenulo istragu i zatražilo pritvor zbog težine počinjenog krivičnog dela.

Prema prikupljenoj lekarskoj dokumentaciji Nikola Kežić boluje od šizofrenije i lečen je zbog te bolesti. U poslednje vreme nije redovno uzimao lekove. Stavlja mu se na teret da je u porodičnoj kući u Staševici usmrtio svog oca Zorana.

Odvešće ga na psihijatriju u Vrapče?

Najprije ga je bacio na pod da bi ga zatim udavio. Prema prikupljenim dokazima, od oca je tražio ključeve od automobila, ali i pre je tu bilo određenih nesuglasica, jer je intervenisala policija, a poslednjih dana zdravstveno stanje mu se pogoršalo - pojasnio je portparol Županijskog suda u Dubrovniku, Pero Miloglav.

 

Sada bi trebalo da usledi veštačenje kako bi se utvrdilo je li osumnjičeni, Nikola Kežić, bio uračunljiv ili ne u trenutku ubistva oca. Od toga zavisi hoće li biti tretiran kao počinitelj krivičnog dela ili neuračunljiva osoba.

Pretpostavlja se da će za vreme trajanja istražnog zatvora biti upućen na pregled u Kliniku za psihijatriju Vrapče, javljaju hrvatski mediji.