MILOST Predsednik Makedonije abolirao sve političare

Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov doneo je danas odluku o poništavanju svih postupaka koji se vode protiv političara na vlasti i u opoziciji.

Makedonija zastava
Ilustracija: Profimedia

Ivanov je u obraćanju javnosti rekao da je tu odluku doneo u interesu države i nacije s namerom da se stavi kraj na političku krizu koja traje dve godine.

"S namerom da doprinesem rešavanju krize i smirivanju odnosa kao i smanjivanju tenzija između političara i njihovih pristalica, odlučio sam da stavim kraj na ovu agoniju Republike Makedonije", rekao je Ivanov.

Precizirao je da se akt odnosi na sve makedonske političare protiv kojih se vodi istraga, ili sudski postupak, ali i na jednog koji se nalazi na izdržavanju kazne.

Najveći deo aboliranih političara, kako je istakao, nalazi u fazi kada je protiv njih samo podneta krivična prijava, a dodao je i da smatra da protiv mnogih neće ni biti pokrenut sudski postupak.

"To sam uradio u interesu države i nacije, njene bezbednosti i stabilnosti", rekao je predsednik Makedonije Đorđe Ivanov.

U Makedoniji se vode istrage i postupci protiv više visokih funkcionera vlasti i opozicije, a zbog sumnji da su funkcioneri vladajuće VMRO DPNE počinili krivična dela formirano je Specijalno tužilaštvo za slučaj prisluškivanih razgovora, koji je pokrenuo prve istrage protiv državnih i stranačkih funkcionera stranke Nikole Gruevskog.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi