Hrvatska šahovnica u Makarskoj
Facebook/Printscreen/Radio Makar
Hrvatska šahovnica u Makarskoj

Facebook/Printscreen/Radio Makar

Hrvatska šahovnica u Makarskoj, Foto: Facebook/Printscreen/Radio Makar

* Srbin na Jadranu

* Kelener iz Srbije

* Napad

„Srbin na Jadranu“ naziv je pesme koja je ovih dana zapalila region, a u kojoj je opisano šta sve može da vam se desi ako ste kelner iz Srbije i kuvate kafu umesto da kuhate kavu.

- Ja sam, bre, kelner i ’oću da radim, kafu sa mlekom ’oću da pravim. Ja sam, bre, Srbin na Jadranu, na katamaranu, pravim kafu, a ne radim kavu, zato nekad dobijem i šakom u glavu... Uživam, ponekad se skrivam jer me lovi lokalna banda debila, onda bežim u svoje misli, bežim kući u Šumadiju, gde berem maline i pečem ljutu rakiju - samo su neki od stihova pesme inspirisane nedavnim incidentima u Hrvatskoj.

 

Ovu pesmu, koja se bavi tematikom koja je nažalost ponovo postala aktuelna - napadima na Srbe u Hrvatskoj, snimio je Luka Tokić, student Akademije dramskih umetnosti u Zagrebu i jutjuber. Tomićeva pesma je satirična reakcija na događaje s Brača, gde su u junu pretučeni sezonski radnici iz Srbije. Ovaj mladić iz Hrvatske kroz ironiju i humor želeo je da izrazi svoje negodovanje zbog mržnje koja i dan-danas, nažalost, vlada na Balkanu.

BONUS VIDEO: Pitali smo građane šta misle o Borisu Džonsonu - jedan odgovor je HIT