UHAPŠEN UBICA LJILJANE SIMIĆ Pozvao da joj pokaže zalazak sunca, oborio na zemlju, davio i pesničio nazivajući je droljom

Zoran Marić i Radomir Delić optuženi za teško ubistvo kanadske državljanke Ljiljane Simić u Herceg-Novom

Ljiljana Simić
Ljiljana Simić, Foto: Facebook

Viši sud potvrdio je optužnicu protiv Zorana Marića i Radomira Delića, optuženih za teško ubistvo kanadske državljanke Ljiljane Simić početkom septembra prošle godine, piše Pobjeda.

Marić i Delić terete se da su na podmukao način iz koristoljublja počinili teško ubistvo. Pema navodima optužnice, Marić i Delić su zajedno došli iz Herceg-Novog do stambene zgrade u naselju Dobrota u Kotoru gde je stanovala Simić.

Rukama joj stezao vrat

– Marić je namamio Simić da će da joj pokaže prirodu i zalazak sunca, a Delić ga je za to vreme čekao u vozilu koje je u vlasništvu Simić. Nakon toga su se odvezli iz Kotora u pravcu Herceg-Novog, gde se Marić uključio na makadamski šumski put do sela Mokrin gde je i zaustavio vozilo – piše u optužnici.

U optužnici je navedeno da su se nakon toga obojica uputila prema pešačkom prelazu preko obližnje livade gde mu je Marić dao uputstva da ostane na tom mestu i da pazi da neko ne naiđe.

– Potom je Marić počeo da se raspravlja sa Simić, govoreći joj da je kurva i drolja, oborio je na zemlju, nogama pritisnuo na grudni koš, a zatim je obema rukama stezao za vrat i zadao joj više udaraca od kojih je nastupila smrt – piše u optužnici.

Optuženi Delić je na saslušanju pred tužiocem tvrdio da se oseća krivim zbog ubistva jer je bio na licu mesta. On je ispričao da mu je Marić nudio novac, a da ga zauzvrat ne prijavi vlastima.

Marić tokom istrage nije saslušavan jer je po poternici Višeg suda u Podgorici uhapšen u Bosni i Hercegovini. Protiv njega se tamo vodi krivični postupak zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Zoran Marić uhvaćen je kada je taksi vozilom krenuo iz Foče da beži prema Federaciji BiH. Fočanski policajci su kod Marića za pojasom trenerke pronašli ručnu bombu M75, a u rancu vojnički bajonet.

Podigla nekoliko hiljada dolara

Delić je prvi kome su stavljene lisice na ruke u ovom slučaju, a istražitelji su do njega došli nakon analize finansijskih transakcija kartice Ljiljane Simić.

Pregledom računa Simić utvrđeno je da je u poslednjih šest meseci trošila mesečno oko 4.000 dolara, ali da je tokom zadnjeg meseca više puta podignut novac u ukupnom iznosu od 17.000 dolara.

Ljiljana Simić je nestala 6. septembra kada je iz Kotora, gde je živela poslednjih šest meseci, krenula u Kanadu u kojoj je provodila ostatak godine.

Njen nestanak prijavila je prijateljica koja je Simić trebala da vozi na aerodrom u Dubrovnik.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi