BOGDAN PAO OD ŠOKA, HELIKOPTEROM PREBAČEN U ZAGREB Poznati biznismen preminuo nakon uboda pčele (VIDEO)

Uprkos žučnoj borbi lekara, nije mu bilo spasa.

Korona
Korona, Foto: Tanjug/AP

Jozo Bogdan, poznati industrijalac i direktor kompanije FEAL iz Širokog Brijega, preminuo je u sredu u Zagrebu nakon što ga je pre dva dana ubola pčela u Mostaru.

Lekari su dali sve od sebe kako bi mu spasli život, ali nažalost, nisu uspeli.

Bogdan je, dodaju, helikopterom ekspresno transportovan u Zagreb gde mu je pružena hitna medicinska nega, ali tamo je podlegao posledicama šoka koji je doživeo od uboda insekta.

Poznati preduzetnik je u nedelju pao u anafilaktički šok nakon što ga je ubola pčela. Tad je hitno prebačen u Centar za urgentnu medicinu i hitne prijeme Univerzitetske kliničke bolnice Mostar gde su ga lekari reanimirali.

Potom je na stadion Pod Bijelim Brijegom u Mostaru sleteo helikopter kojim je Bogdan prevezen u Zagreb.

Helikopter, policija, Kanton Sarajevo
Helikopter, policija, Kanton Sarajevo, Foto: Printscreen Youtube

Inače, Jozo Bogdan bio je vlasnik jedne od najuspešnijih bosanskohercegovačkih firmi, koja se bavi proizvodnjom aluminijuma i zapošljava stotine radnika. Godine 2013. proglašen je i preduzetnikom godine u BiH, a bio je jedan od najbogatijih ljudi u zemlji.

Uz matičnu kompaniju Feal Široki Brijeg, tu grupu čini još devet firmi, među kojima su i Feal u Hrvatskoj, Nemačkoj i Austriji. Ukupno grupa ima 650 zaposlenih.

Potekao je iz jedne od najsiromašnijih porodica u zapadnoj Hercegovini, a dobar deo života proveo je u Nemačkoj kao građevinski radnik.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi