DRAMA U SRPSKOJ AMBASADI U PODGORICI Pozlilo Branki Milić, ženi koju Milo tereti za "državni udar", intervenisala Hitna pomoć

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović izrazio je danas zabrinutost zbog zdravstvenog stanja srpske državljanke Branke Milić i zatražio od crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova (MVP) da mu se omogući prijem kod najviših predstavnika crnogorskog pravosuđa.

Branka Milić
Branka Milić, Foto: Printscreen

Branki Milić, koja već neko vreme boravi u zgradi Ambasade Srbije u Podgorici, u utorak je pozlilo, pa je intervenisala Hitna pomoć.

U saopštenju ambasade dostavljenom Tanjugu navodi se da su sagovornici iz MVP-a ambasadoru Božoviću preneli da su prosledili njegov zahtev s nadom da će do susreta vrlo brzo doći.

Milićevu je posetio i njen branilac Jugoslav Krpović, koji je od Božovića i Ambasade zahtevao dodatno angažovanje s obzirom na ceo slučaj i okolnosti njenog boravka u zatvorenom prostoru.

Milićeva je najpre bila u Istražnom zatvoru, potom u Manastiru, a sada u Ambasadi, što je, kako se navodi, uticalo na pogoršanje njenog zdravstvenog stanja.Na to su, dodaje se, uticale velike, gotovo tropske vrućine koje su ovih dana u Podgorici.

Branka Milić je jedna od optuženih za umešanost u slučaj tzv. “državni udar”. Ona je krajem novembra 2018. pobegla sa suđenja i utočište našla u Ambasadi Srbije u Podgorici.

U saopštenju Ambasade se navodi da je Božović sagovornicima u MVP-u preneo i mnogobrojne zahteve državljana Srbije za ulazak u Crnu Goru, zbog posete i nege svojih roditelja i najbližih, kao i državljana Srbije, vlasnika nekretnina u toj državi.

Ambasador je zahtevao i razgovor sa predstavnicima NKT-a na ovu temu.

U saopštenju se dodaje da Ambasada Srbije u Crnoj Gori nastavlja da ulaže velike napore za rešavanje ovih važnih životnih pitanja i problema.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi