Požar i dalje besni kod Tivta

Tanjug | vesti 2017-07-04 09:21:50 2017-07-04 09:21:50

Komandir tivatske Službe zaštite i spašavanja, Zoran Barbić, rekao je da su vatrogasci tokom noći imali pune ruke posla, ne bi li požar, koji je izbio na lokalitetu kod Plavih horizonata stavili pod kontrolu.

Profimedia.rs

"Akcija se nastavlja i u ovim momentima, nesmanjenim intenzitetom. Požar je delimicno pod kontrolom, ali sa sigurnošcu, zbog jakog vjetra i promjenjivih meteoroloških uslova, ne možemo reci kad cemo ga u potpunosti lokalizovati", kazao je Barbic za RTCG.

Veliki šumski požar zahvatio je juce u popodnevnim satima borovu šumu i makiju na prostoru izmedu kompleksa Plavi horizonti i terena FK Krtoli, u tivatskoj opštini.

Iz bezbednosnih razloga evakuisani su stanovnici turističkog kompleksa "Luštica Bay".

Požar gasi više od 100 vatrogasaca iz Tivta i okolnih primorskih opština. Gašenje požara otežava jak vetar, napominje RTCG.

Barbić je rekao i da su juče uspeli da odbrane turističko naselje Luštica bej i naselje Radovići, i to bez pomoći avijacije kojoj vetar ne dozvoljava da dejstvuje.

Zbog pojačanja i skretanja vetra ka moru, odnosno naselju Luštica Bej, napravljena je veštačka brana ili put kako bi se spričilo prebacivanje i približavanje vatre naselju.

Vatra koja je izbila oko 14.45 sati gutala je šumu i nisko rastinje u neposrednoj blizini kompleksa Plavi horizont, plamen sezao i do nekoliko desetina metara visine, a dim i vatra videli su se i iz Tivta.

Na teren je izašlo kompletno ljudstvo sa tehnikom DVD „Krtoli" i Službe zaštite i spašavanja Tivat kojima rukovodi Zoran Barbihc, prenosi lokalni radio.

Priključili su im se pripadnici Vatrogasne jedinice iz Kotora i Herceg Novog, Bato Bogetić sa Luštice sa cisternom vode, braca Magud sa cisternama, kao i meštani Krtola.

Prema rečima predsednika DVD „Krtoli", Stefana Kostića vatrogasci su uspeli da odbrane od požara prve kuće u blizini kapele u Radovićima.
U pomoć je pozvana i protivpožarna avijacija Direktorata za vanredne situacije MUP- Crne Gore.

Expand player
Pogledajte više