IZRAELCI SU BESNI Potpuna zabrana pokliča "Za dom spremni" i svih ustaških simbola!

Ambasador Izraela u Hrvatskoj Ilan Mor izjavio je da je vreme da se u Hrvatskoj pokrene potpuna zabrana ustaškog pozdrava "Za dom spremni", reagujući na skrnavljenje spomenika žrtvama holokausta u Varaždinu na kojem su nacrtani kukasti krst i ustaški simbol.

ustaše
ustaše, Foto: Tanjug

- Siguran sam da će nadležne institucije u Hrvatskoj i dalje činiti sve da se počinioci što pre identifikuju i izvedu pred lice pravde. Ovo je pravo vreme da se pokrene i potpuna zabrana svake upotrebe notornog pozdrava "Za dom spremni" - navodi se u saopštenju izraelske Ambasade koje je potpisao ambasador.

Mor je naveo da je bio tužan i duboko šokiran lošim vestima koje su stigle iz Varaždina o vandalizmu na novom spomeniku izgrađenom kao znak sećanja na žrtve holokausta, smeštenom nasuprot varaždinske sinagoge. Spomenik je izgrađen od cigli iz ustaškog logora smrti Jasenovca.

- Mislio sam da će novi pozitivni duh pomirenja koji danas vlada u Hrvatskoj, a koji se mora pohvaliti, zaustaviti one krajnje elemente u društvu koji i dalje negiraju holokaust, relativizuju strahote ustaškog režima nad Jevrejima i Srbima, Romima i antifašistima koji su se dogodili u zloglasnom logoru Jasenovac - rekao je izraelski ambasador.

Mor je istakao da ovaj vandalski čin jasno pokazuje da u Hrvatskoj još ima ljudi koji nisu naučili nikakvu lekciju iz istorije i iz najveće tragedije u čovečanstvu koju su nacisti i njihovi saradnici u Evropi, a i u Hrvatskoj, naneli jevrejskom narodu, prenose hrvatski mediji.

Povezane vesti

 • Korisnik: Зоран
  26/11/2020 - 18:26
  Спавачи Мосада, прекините да глумите жртве.Израел је међу првима признао Хрватску, шатро нисте знали на каквим темељима је направљена. Тра ла ла.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi