Potpisuje se novi koalicioni sporazum u Crnoj Gori

Da li ovo označava konačni preokret?

Zdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić, Foto: Tanjug/Zoran Mirković

Nosilac koalicione liste Za budućnost Crne Gore Zdravko Krivokapić poručio je danas je u pripremi drugi sporazum tri pobedničke koalicije o zakonodavnoj reformi u kojem će, kako je naveo, ukidanje tzv. Zakona o slobodi veroispovesti biti na prvom mestu.

"Na kraju krajeva, upravo je ovaj diskriminatorni zakon podstakao narod na borbu i zapalio plamen istine, koji je pobedio na izborima 30. avgusta", naveo je Krivokapić na svom Tviter nalogu.

Koliko je Srba u Crnoj Gori?

Ukupan broj glasova: 1429

 • 30%: 29% (420)
 • 50%: 42% (598)
 • 2%: 4% (62)
 • 47%: 14% (196)
 • Nijedan od ponuđenih odgovora: 11% (153)

Podsetimo, nosioci tri liste koje su na izborima u Crnoj Gori osvojile većinu, Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović potpisali su 9. septembra sporazum kojim se završava tridesetogodišnja vladavina DPS-a.

Krivokapić, Abazović i Bečić potpisali su sporazum o formiranju koalicione vlade, prema kome su se obavezali da nova vlada neće pokretati nikakve inicijative ili postupke s ciljem izmene državne zastave, grba i himne.

Takođe, kako se dodaje, nova vlada neće pokrenuti postupak za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova.

Nova vlada, kako je navedeno, neće sprovoditi revanšizam na političkoj ili bilo kojoj drugoj osnovi, usvojiće i revidirati sve zakone u skladu s evropskim standardima s ciljem što brže integracije Crne Gore u EU i omogućiće manjinskim strankama učešće u vladi bez obzira imaju li parlamentarni status ili ne.

 • Korisnik: Ellite
  18/09/2020 - 13:09
  Potpisivanje drugog sporazuma, ne ide na štetu prvog. Tri su koalicije i biće još sporazuma, i dobro je da ih ima da bi bez trzavica nastavili dalje. Kad nešto potpišeš, držiš se toga.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi