Milicija trenira strogoću: Specijalci na ulicama Srebrenice
profimedia
Milicija trenira strogoću: Specijalci na ulicama Srebrenice

profimedia

Milicija trenira strogoću: Specijalci na ulicama Srebrenice, Foto: profimedia

Zbog mnogo indicija da je prethodnih dana bilo raznih mućki sa glasovima, pa i za sada teško proverljivih informacija da su sa čak pet biračkih mesta ukradeni glasački listići i potom spaljeni, predsednik RS Milorad Dodik poslao je specijalce u Srebrenicu da bi pratili prebrojavanje glasova!

- Teško im je da priznaju da su gubitnici izbora u Srebrenici, sa svojim porazom ne mogu da se pomire, zbog svega toga puštaju u javnost razne spinove i ko zna kakve priče da je bilo izborne krađe. Upravo zbog njihovih priča i radnji, čiji su jedini ciljevi da dokažu da oni nisu izgubili izbore, specijalna policija, a po nalogu tužilaštva, poslata je u Srebrenicu kako bi pratila izborni proces, odnosno prebrojavanje glasova - kazao je Dodik za „Alo!“, dodajući da je nesumnjivo da je Mladen Grujičić pobednik izbora u Srebrenici.

Nermin Alivuković, predsednik Opštinske izborne komisije Srebrenica, rekao je da su pripadnici specijalne jedinice CJB Bijeljina došli u zgradu opštine nakon što se pojavila vest da je pronađena neka vreća sa izbornim materijalom.

I sam zajednički kandidat za načelnika svih srpskih stranaka u Srebrenici Mladen Grujičić za „Alo!“ kaže da je čuo razne priče o tome da je bilo izborne krađe, da su određeni izborni materijali završili na smetilištu, da su neki i spaljivani, ali da on lično ne veruje u te priče.

- Ja želim da verujem da se to nije desilo, želim da verujem da će izborna komisija uraditi svoj posao kako treba i da će se, kao što je i obećano, za 72 sata konačno prebrojati glasovi. U svoju pobedu sam siguran i ne verujem da će novo i dodatno prebrojavanje promeniti bilo šta - kaže on.

Milorad Dodik

Siniša Pašalić

Milorad Dodik, Foto: Siniša Pašalić

Prema rečima našeg izvora, ovolika frka oko toga ko će biti načelnik u Srebrenici delimično je prouzrokovana i strahom aktuelnog načelnika Ćamila Durakovića da bi Grujičić, ukoliko ga smeni, mogao da počne da češlja kako je trošen novac od donacija koje su sa raznih strana pristizale u Srebrenicu.

Vojni analitičar Aleksandar Radić kaže da situacija postaje sve ozbiljnija jer su ponovo oživele neke stare emocije.

- Situacija u Srebrenici samo pokazuje do koje mere su sada ponovo oživljene emocije iz vremena rata. Mi imamo dve strane i nijedna strana neće popustiti. Kod Bošnjaka je stvorena klima koja ima strašan revanšistički ton, a po kojoj ne može da se dogodi ništa osim onog što je za njih moralno prihvatljivo u političkom i istorijskom kontekstu koji prepoznaju kao politički korektan.To je vrlo jasan signal do koje mere je situacija u BiH otišla daleko, u kojoj su stvorena i jasno oblikovana dva fronta. Dugoročno gledano, to je ozbiljna stvar. Emocije u Bosni su radikalizovane, stvorena je slika po kojoj Srbin ne može da vodi lokalnu vlast u Srebrenici - kaže Radić. 

„Majke Srebrenice“: Ruke im krvave do lakata

U Udruženju „Majke Srebrenice“ zavladala je ogorčenost nakon što je policija Republike Srpske došla u zgradu opštine Srebrenica, gde se čuvaju izborni materijali. - Policija tog entiteta je počinila najveća zlodela. Policija je bila direktan učesnik u genocidu i ima krvave ruke do lakata. Ovo što danas rade je pokazatelj onoga što su radili devedesetih godina. Je li to po svaku cenu u Srebrenici mora da pobedi Grujičić? On, koji predstavlja one koji su nas zavili u crno? Tražimo da načelnik bude iz naroda koji je najgore prošao. Načelnik Srebrenice mora biti načelnik onim nišanima u Potočarima - rekla je Hatidža Mehmedović, predsednica tog udruženja.

Komentari (2)

superheroj

06.10.2016 10:03

HALLOOOOO,Izgubili ste bre i caooo. Grujicic je pobedio i kraj.

cuckovic bosko

06.10.2016 10:42

@superheroj - Kako se nas predsednik bori da muslimanskom grobljima predsednikuje srbin.Sve pohvale g.predsednice trebinjci vas vole.