"SRBIJANŠTINA JE OZBILJNA DIJAGNOZA!" Skandalozne poruke mržnja prema svemu srpskom preplavile podgoričke portale

Odluka Podgorice da ne otvori granicu prema Srbiji izmamila je komentare pune mržnje.

Milo Đukanović
Milo Đukanović, Foto: Tanjug

Crna Gora je odlučila da od prvog juna otvori granice za devet država, među kojima nije Srbija, a tu odluku pravda epidemiološkom situacijom u našoj zemlji. To je dočekano lavinom komentara na podgoričkim sajtovima. Većina hvali odluku vlasti, dok neki od njih nisu propustili priliku da pokažu koliko mrze Srbiju.

“Srbijanština je ozbiljna dijagnoza. Pozovite doktora”, piše u jednom od komentara.

Crna Gora
Crna Gora, Foto: screenshoot

Neki se uz puno vulgarnosti pozivaju na Prvi svetski rat i Mojkovačku bitku.

“Kamo sreće ni da na Mojkovac guz*** vam ne spasismo. Sve si dobro rekla, samo ne dolaz’teee!”, piše u još jednom primeru izliva mržnje.

Podsetimo, 2018. premijer Duško Marković je žalio što je crnogorska vojska na Mojkovcu pružila odstupnicu srpskoj uz visoku cenu plaćenu u krvi.

Crna Gora
Crna Gora, Foto: screenshoot

“Desetkovana vojska u dva balkanska rata, žrtvovana na Mojkovcu zarad spašavanja srpske vojske u povlačenju, a potom – kakve li nepravde! – predata u ruke srpskoj komandi. Sve je to olakšalo vojno sprovođenje političke ideje saveznika o nestanku crnogorske države i njene dinastije”, rekao je tada Marković, a vidimo da nije usamljen u blaćenju žrtvi predaka.

Bilo je i onih koji misle da bi se preko granice moglo “dopremiti nešto” narodu u litijama.

Crna Gora
Crna Gora, Foto: screenshoot

“Granična policijo dobro otvori oči. Nešto treba da dopreme Ristu i litijašima, pa su ovako nervozni”, upozorava, jedan “zabrinuti” komentator.

Šta misle o susedu čiji građani svake godine pune džepove crnogorskih ugostitelja pokazao je i jedan komentator rečima da prema Srbiji treba podići “Kineski zid”.

Povezane vesti

 • Korisnik: Ups
  26/05/2020 - 23:33
  Cg Ne dozvoljava da iz Srbije udju kod njih, jer Nas ima Mnogo zarazenih. Skroz Ok, ali se pitam, KAKO ONDA POSLASE SVOJE STUDENTE U SRBIJU, KOJA JE JAAAAKO ZARAZENA
 • Korisnik: rea
  26/05/2020 - 22:40
  E jadni li su!!
 • Korisnik: istina
  26/05/2020 - 21:01
  Naa kakvim je drogama ovaj Milo. Nama iz srbije zabranjen ulaz u C:G a danas 115 crnogorskih studenata došlo u Srbiju. Tragično će biti ako studiraju na račun srbije. Strašno. Pa šta mi to radimo. Oni nas kamenjem a mi njih hlebom.
 • Korisnik: branka met
  26/05/2020 - 20:51
  Bogami, montenegrizam je najgori fašistički pokret na početku 21 veka. Zašto su do sada krili što osećaju prema Srbima? Da li je moguće da potomci Njegoša pljuju po njemu i časnim Crnogorcima sledeći Mila koji sve ovo čini da ostane na vlasti i izbegne zatvor zbog neviđenih pljački Crne Gore. Gde ste pravi, pošteni, opevani, časni Crnogorci danas, kada vas Milo pravi onim koji niste. Nemojte biti sluge bitangi bez čast, morala i obraza!
 • Korisnik: Goran
  26/05/2020 - 20:36
  Zuastavili smo im rutu sverca droge kopnenim putem pre nekoliko dana i zaplenili velike kolicine deviza i sad su besni.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi