MLADIĆ (21) UMRO POD STRAVIČNIM OKOLNOSTIMA Porodici saopšteno da je preterao sa lekovima, a onda je doktor jednom rečenicom upozorio nesrećne ljude!

Članovi porodice ne veruju u zvaničnu verziju smrti mladića.

Zatvorski krug, zatvor
Foto: Alo/ Vladimir Marković

Podgoričanin Rajko Peruničić (21) preminuo je juče ujutru u Kliničkom centru u Podgorici, neposredno nakon što je iz spuškog zatvora doveden u tu medicinsku ustanovu.

Naime, spuški stražari u sobi Zatvora za kratke kazne pronašli su ga u nesvesnom stanju i alarmirali zdravstvenu službu te ustanove.

Iz Uprave policije je nezvanično saopšteno da je Peruničić u 8.35 sati doveden u KCCG zbog pružanja medicinske pomoći. Lekari su nešto kasnije konstatovali smrt Podgoričanina. Iz UP su kazali da je o događaju odmah obavešten tužilac koji je naložio obdukciju.

Milićev je u cik zore napustio zatvor Zabela u Požarevcu
Foto: Dejan Briza/Alo

Nakon obdukcije biće utvrđeno da li je Peruničiću u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija pozlilo zbog prekomerene upotrebe lekova ili je u pitanju prirodna smrt. Prema saznanjima “Vijesti”, Peruničić je na izdržavanje kazne doveden dva dana pre nego je preminuo.

 

Pokojni Peruničić hapšen je pre tri godine zbog sumnje da je sa Slobodanom Kovačevićem zlostavljao dečaka romske nacionalnosti. Godinu kasnije, sa još dva tinejdžera hapšen je zbog maltretiranja profesorke jedne srednje škole u Podgorici.

"Sumnjamo da je otrovan"

Porodica preminulog Peruničića sumnja da nije u pitanju prirodna smrt niti samoubistvo, piše "Dan". Otac preminulog rekao je za taj list da je, prema informacijama koje su oni dobili iz zdravstvene ustanove, njegov sin u Klinički centar Crne Gore doveden bez znakova života.

Sumnje u uzrok smrti ovog mladića iznela je i njegova sestra Danijela, kao i brojna rodbina i prijatelji koji su sinoć čekali nalaz obducenta ispred Patologije KCCG, navodi "Dan". List dodaje da porodica Peruničić zahteva od nadležnih da do kraja ispitaju uzrok smrti, kao i postupanje svih prema Rajku od momenta privođenja.

Zatvorski krug, zatvor
Foto: Alo/ Vladimir Marković

Porodica preminulog sumnja da je u pitanju prirodna smrt, jer je, kako kažu, Rajko bio izrazito jak i zdrav i zbog toga odbacuju svaku mogućnost da je sam izazvao trovanje. Otac mladića je rekao i da je njegov sin hteo da izvrši samoubistvo da ne bi čekao da ga odvedu u zatvor.

- Ako je u pitanju trovanje, kao što mediji prenose, sumnjamo da je otrovan - rekao je za "Dan" Predrag Peruničić.

Sestra pokojnog mladića ispričala je da je on imao tešku povredu glave od posledica saobraćajne nezgode. Pojasnila je da strahuju i da je njen brat preminuo od posledica mogućeg udarca koje je dobio.

"Ja bih ovo do kraja istražio"

Kako porodica objašnjava, Rajko je pre tri noći priveden kada ga je policija legitimisala. Pojasnili su da mladić kod sebe nije imao nikakva lična dokumenta, pa im je nejasno kako je mogao biti priveden odmah. Prema rečima oca pokojnog mladića, Rajko je krenuo da se vidi sa devojkom kada ga je presrela Interventna.

- Ona ima sve poruke sačuvane u kojima su se dogovorili da se vide i ona ga je čekala. On je 3. decembra trebalo da se javi na izdržavanje kazne zatvora, a oni su ga ranije priveli i nikome nije jasno kako i zašto - rekao je Danu Predrag Peruničić.

Policija
Policija, Foto: Tanjug/ Damir Sencar

On tvrdi da mu se sin javio iz spuškog zatvora jutro nakon privođenja kako bi mu tražio da mu donese stvari i cigarete.

- Kada sam stigao tamo već mi je bilo sumnjivo zašto me ne puštaju da uđem da ga vidim. Samo sam im predao njegove stvari - ispričao je Predrag Peruničić podgoričkom listu.

On je dodao da mu je, nakon što mu je javljeno da mu je sin preminuo, doktor rekao “ja bih ovo do kraja istražio”.

Po nalogu tužioca obavljena je obdukcija.

- Doktor mi je rekao da se za 20 dana obratim tužiocu za podatke. Kazao mi je samo da je otkrio nešto, ali da ne sme da mi kaže šta i da sačekam odlazak kod tužioca - dodao je Peruničić.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi