Zagreb
Tanjug/Damir Senčar
Zagreb

Tanjug/Damir Senčar

Zagreb, Foto: Tanjug/Damir Senčar

Portal Jutarnji.hr piše o ljubavnim jadima pomoćnice ministra u Vladi Hrvatske, koja je svoj bračni brodolom  pre par godina odlučila da zaleči provodeći sitne noćne sate na popularnoj internet stranici za poznanstva "Badoo". Pritom joj nije bilo ni na kraj pameti da će joj vremenom ta odluka presesti.

Bio je 22. oktobar 2017. godine kada je zaiskrilo između nje i 43-godišnjeg muškarca, inače sina jednog uglednog zagrebačkog lekara. Njihova komunikacija brzo je prešla u drugu dimenziju. Viđali su se mesecima, sve dok ona u aprilu prošle godine nije odlučila da prekine vezu. Prema njenim tvrdnjama, prekid je bio neminovan jer se druženje pretvorilo u jednogodišnju agoniju začinjenu uhođenjima, pretnjama, psihičkim maltretiranjem, a bilo je i trenutaka kad je bila “njegova zatvorenica”.

Pročitajte još:

 

Virtualno poznanstvo koje je rezultiralo kratkom vezom na kraju je dospelo do zagrebačkog suda jer je nedavno podignuta optužnica protiv zaljubljenog sina zagrebačkog lekara, zbog nametljivog ponašanja prema državnoj službenici.

Prestravljena pomoćnica ministra detaljno je opisala svoju nemoć da prekine vezu s čovekom koji ju je “upecao” na stranici usamljenih srca i čija je postala “zatočenica”. Za nju su pravi problemi počeli nakon dva meseca veze kada ju je, prema njenim tvrdnjama, na Božić 2017. fizički napao.

- Ljutio se na mene tvrdeći da mu taj dan nisam posvetila dovoljno pažnje. Udario me šakom u glavu dok sam sedela na klupi, a svojim nogama je stao na moje noge i nije mi dao da se pomaknem. Bio je vrlo neugodan, a u blizini nije bilo prolaznika. Zadobila sam modricu na levom oku, ali nisam išla kod lekara. Modricu sam prekrila šminkom i odlučila prekinuti vezu - poverila se pomoćnica ministra.

Optuženi muškarac inače je otac sedmoro dece iz različitih veza, a njoj je rekao da ima četvoro dece koja su mu oduzeta i da su mu sva deca umrla unazad nekoliko meseci. O njemu je, čini se, malo znala, a ono što joj je postalo itekako vidljivo s vremenom su njegovi “određeni psihički problemi”. Prekid veze nije hteo da prihvati pa joj je svakodnevno slao na stotine poruka.

- Uhodio me oko posla i kuće, pretio mi da će me diskreditovati ili sebi učiniti nešto nažao pored moje kuće i da će ostaviti oproštajna pisma koja bi moja deca mogla da nađu. Učestalo me je iz obližnje šume pored moje kuće vrebao i noćima promatrao što radim, jesam li sama ili s decom. I onda bi, ako sam bila sama, pretnje i pritisci išli toliko daleko da bi cele noći slao preteće poruke i moje fotografije slikane iz mraka, pa svoje slike pored moje kuće i iz šume. Pretio je i osvetom mom bivšem suprugu.

Jedne noći pretio je da će mi razbiti kuću, nazvao me i rekao da maknem decu s prozora jer će sve porazbijati. Maltretirao me i dok sam bila na službenim putovanjima ili na poslu. Naročito ako je znao da se radi o situacijama u kojima nikako nisam mogla da komuniciram, tek tada je bio posebno motivisan za pritiske - požalila se dalje pomoćnica ministra koja je, prema vlastitim tvrdnjama, čak svedočila njegovim samopovređivanjima. Pred njom se navodno lupao po glavi, ranjavao ruke, prijetio samoubistvom, a kad je posegnula za mobilnim da nazove 192, on bi na nju nasrtao i pretio joj povređivanjem. I to nije bilo sve jer je jednom prilikom dok je bila kod njega na piću jedva izvukla živu glavu.

Pročitajte i ovo:

 

Zaljubljeni muškarac u “iznuđivanju” ljubavi, nije poštedeo ni odnose s javnošću Ministarstva kada je tokom obeležavanja jednog događaja prošlog leta, predstavivši se kao novinar, tražio e-mailom da mu se dostavi program događanja na toj manifestaciji. Prateći aktivnosti Ministarstva, krajem prošle godine pojavio se i na drugoj manifestaciji u Dalmaciji, o kojoj je Ministarstvo izvestilo na svojoj web stranici da je u pitanju događanje zatvorenog tipa na koje mogu doći samo zvanice te predstavnici medija. Lekarevom sinu nije bio problem da pređe stotine kilometara i ušeta u prostor zajedno s još 200-tinak zvanica, visokih službenika Ministarstva te njihovih saradnika.

Da je zavodnik s Badooa čudan, primetila je i kućna pomoćnica uhođene žene. Iako joj se inicijalno učinio normalan kad su jednom prilikom popili kafu svi zajedno, već sledeći susret bio je dramatičan kad je odmah u startu počeo da joj prigovara zato što mu se nije javila.

Optuženi muškarac ima poremećaj ličnosti s emocionalno nezrelim obeležjima. A s obzirom na to da je ranije pravosnažno osuđen na 10 meseci zatvora s dvogodišnjim uslovnim rokom, uz obavezno psihijatrijsko lečenje u trajanju od dve godine, sin doktora zaljubio se u pogrešno vreme - tokom uslovnog roka.

Njegov advokat Neven Gotal samo je kratko rekao da ne želi ništa da komentariše “s obzirom na to da se radi o ličnim stvarima dveju osoba”, potvrdivši pritom da je njegov klijent pušten na slobodu.