MIgranti
screenshoot/Facebook
MIgranti

screenshoot/Facebook

MIgranti, Foto: screenshoot/Facebook

Obezbeđenje objekta je oko sat posle ponoći pozvalo policiju. Rekli su da se veći broj migranata sukobio i da oni ne mogu da izađu na kraj s njima.

Redžep Tajip Erdogan

AP

Odmah je reagovala patrola policije koja je bila u blizini i pokušala da uspostavi red i mir.

"Migranti su staklenim flašama, kamenicama, metalnim šipkama nasrnuli na pripadnike policije. Jedan policajac je prilikom intervencije ispalio dva hica u vazduh da bi odbio napad, jer su migranti nasrnuli na njih. Pozvano je dodatno pojačanje iz policijskih stanica Velika Kladuša i Cazin, pa je negde oko 4.30 uspostavljen red", kazao je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Kako je naveo, uhapšeno je oko 20 ljudi, a najmanje za šest od njih je u saradnji sa Službom za strance u BiH dogovorena deportacija sa područja ovog kantona i eventualno sa teritorije BiH.

PROČITAJ JOŠ:

"Videćemo da li će taj broj eventualno biti i veći, zasad je toliko. Ovih 20 uhapšenih se smatraju inicijatorima ovog sukoba, koji je zasad pod kontrolom, ali se nikad ne zna. Naši službenici su još na terenu i nadgledaju situaciju", kazao je Šiljdedić.

U ovim sukobima povređen je veći broj migranata i trojica policajaca.

"Reč je o lakšim povredama nanesenim ovim predmetima koje su bacali. Jedno policijsko vozilo je oštećeno", kazao je Šiljdedić.