policija
shutterstock
policija

shutterstock

policija, Foto: shutterstock

Za celu Crnu Goru od nedelje važe nove epidemiološke mjere: zabrana napuštanja objekta stanovanja od 21 do 5 sati, prodavnice i ugostiteljski objekti rade do 20 časova, zabrana međugradskog kretanja vikendom, maksimalno četiri osobe zajedno, verski obredi i skupovi bez vernika.

Ove mere, kako je kazao, ministar zdravlja Crne Gore Kenan Hrapović, važiće do 1. decembra, s mogućnošću produžetka u slučaju teže epidemiološke situacije.

Milutin Simović podnio je ostavku na mesto predsjednika Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti (NKT), saopštio je crnogorski ministar zdravlja, koji će, kako je saopšteno, Simovića zameniti na toj funkciji. Ministar je istakao da je krajnji momenat da zaboravimo sve razlike i razmišljamo o tome ko je za šta kriv.

"Paralelno sa popuštanje restriktivnih mera, desilo se i otvaranje granica i oživljavanje privrede. Postalo je jasno da onako restriktivno zatvaranje, kakvo je bilo u gotovo svim zemljama, nije održivo na duži rok, prvenstveno zbog uticaja na ekonomiju", kazao je Hrapović na konferenciji za medije.

Kod jednog dela građana, kako je naveo ministar, apeli nisu dali rezultat.

Pročitajte i:

Komentari (2)

Ljubiša

13.11.2020 18:02

Lignjosav.

Nada

13.11.2020 19:24

Kada narod ne postuje ni ono osnovno onda su mere opravdavajuce. Nadam se da ce do toga doci i u Srbiji i u zemljama u okruzenju !