Policija, rotacija
Shutterstock
Policija, rotacija

Shutterstock

Policija, rotacija, Foto: Shutterstock

U mestu Košute kod Trilja juče je za meštane bio pravi spektakl nakon što se kod porodične kuće 33-godišnjeg Domagoja K. pojavilo desetak policijskih automobila, što označenih što neoznačenih, javlja Slobodna Dalmacija.

Policajci Službe kriminaliteta droga zajedno s kolegama došli su u pretragu njegove kuće i drugih prostorija te su "pretresli" i novoizgrađenu kuću koja se nalazi u neposrednoj blizini stare porodične kuće.

Da li je droga prisutnija u gradovima ili u selima?

 

Pri pretrazi te nekretnine Domagoj je policajcima dobrovoljno predao dve crne PVC vrećice u kojima je bilo nešto više od šest kilograma i 320 grama marihuane i još jednu kesu u kojoj se nalazilo još gotovo 10 kilograma još neosušene marihuane. Takođe im je dao i digitalnu vagu za precizno merenje na kojoj su bili vidljivi tragovi "trave".

U staroj kući 33-godišnjak je držao još jednu vrećicu u kojoj je bilo oko 940 grama iste droge.

Osim toga, policajci su pratražili i kuću njegovog komšije 21-godišnjeg Ante K. u istoj ulici. Tamo su pronašli jednu vrećicu sa oko 660 grama delomično suve droge marihuane.

Takođe, mladić je policajcima pokazao i skrovište u dimnoj kuhinji gde je držao preko tri kilograma i 300 grama iste droge te jednu digitalnu vagu s tragovima marihuane. Obojica su uhapšeni i predati pritvorskom nadzoniku uz kaznenu prijavu zbog neovlašćene proizvodnje i prometa drogama, a biće tokom subote ispitani na ODO-u Split.

Hrvatska policija

Youtube/Printscreen

Hrvatska policija, Foto: Youtube/Printscreen

Zanimljivo je da su obojica već nekoliko godina "radili", da se o njihovom biznisu, kako to obično i biva, u malom mestu kao i susednom Trilju dosta "brujalo", ali niko ništa nije znao. Bilo je tu i zavisti ostalih meštana koji su gledali kako mladić od tridesetak godina bez dana radnog staža vozi mercedes, gradi kuću, kupuje zemljišta...

Osim akcije u Košutama, inspektori Službe kriminaliteta droga splitske policije su u petak imali još jednu akciju u kojoj su pretražili stan u Odeskoj ulici koji koristi Boško M. (52).

Tamo im je on, kako se to popularno kaže, dragovoljno predao 137 grama amfetamina, digitalnu vagu sa tragovima droge i pet stabljika biljke kanabis sativa visine od 75 do 95 centinetara. Nakon kriminalističkog istraživanja Boško nije priveden već je pušten uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu, piše Slobodna Dalmacija.