Policija uhapsila mladića kojem je celo selo zavidelo!

Jutarnji list; D.K. | vesti 2020-10-03 13:03:18 2020-10-03 13:03:18

Prvo je ispred Domagojeve kuće došlo desetak policijskih automobila, a onda je pao i kompija Ante...

Shutterstock

U mestu Košute kod Trilja juče je za meštane bio pravi spektakl nakon što se kod porodične kuće 33-godišnjeg Domagoja K. pojavilo desetak policijskih automobila, što označenih što neoznačenih, javlja Slobodna Dalmacija.

Policajci Službe kriminaliteta droga zajedno s kolegama došli su u pretragu njegove kuće i drugih prostorija te su "pretresli" i novoizgrađenu kuću koja se nalazi u neposrednoj blizini stare porodične kuće.

Da li je droga prisutnija u gradovima ili u selima?

 

Pri pretrazi te nekretnine Domagoj je policajcima dobrovoljno predao dve crne PVC vrećice u kojima je bilo nešto više od šest kilograma i 320 grama marihuane i još jednu kesu u kojoj se nalazilo još gotovo 10 kilograma još neosušene marihuane. Takođe im je dao i digitalnu vagu za precizno merenje na kojoj su bili vidljivi tragovi "trave".

U staroj kući 33-godišnjak je držao još jednu vrećicu u kojoj je bilo oko 940 grama iste droge.

Osim toga, policajci su pratražili i kuću njegovog komšije 21-godišnjeg Ante K. u istoj ulici. Tamo su pronašli jednu vrećicu sa oko 660 grama delomično suve droge marihuane.

Takođe, mladić je policajcima pokazao i skrovište u dimnoj kuhinji gde je držao preko tri kilograma i 300 grama iste droge te jednu digitalnu vagu s tragovima marihuane. Obojica su uhapšeni i predati pritvorskom nadzoniku uz kaznenu prijavu zbog neovlašćene proizvodnje i prometa drogama, a biće tokom subote ispitani na ODO-u Split.

Zanimljivo je da su obojica već nekoliko godina "radili", da se o njihovom biznisu, kako to obično i biva, u malom mestu kao i susednom Trilju dosta "brujalo", ali niko ništa nije znao. Bilo je tu i zavisti ostalih meštana koji su gledali kako mladić od tridesetak godina bez dana radnog staža vozi mercedes, gradi kuću, kupuje zemljišta...

Osim akcije u Košutama, inspektori Službe kriminaliteta droga splitske policije su u petak imali još jednu akciju u kojoj su pretražili stan u Odeskoj ulici koji koristi Boško M. (52).

Tamo im je on, kako se to popularno kaže, dragovoljno predao 137 grama amfetamina, digitalnu vagu sa tragovima droge i pet stabljika biljke kanabis sativa visine od 75 do 95 centinetara. Nakon kriminalističkog istraživanja Boško nije priveden već je pušten uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu, piše Slobodna Dalmacija.

Expand player
Pogledajte više