hapšenje u Banjaluci
Printscreen: Twitter
hapšenje u Banjaluci, Foto: Printscreen: Twitter

Majka Davida Dragičevića Suzana Radanović objavila je prethodno na Fejsbuk grupi "Pravda za Davida" da je policija ponovo uhapsila njegovog oca Davora, koji je pozivao demonstrante da se vrate na proteste nakon intervencije specijalaca.

Pročitajte još:

 

Izveštač sarajevskog "Dnevnog avaza" naveo je da su Davor Dragičević i grupa demonstranata koja se nalazila oko njega rasterana u nepoznatom pravcu.

Banjalučke "Nezavisne novine" prenele su da je nekoliko osoba uhapšeno, kao i da je televizija N1 objavila da je iz policije potvrđeno da Davor Dragičević nije među privedenim osobama.

 

Građane Banjaluke i članove grupe "Pravda za Davida" koji su se večeras okupili na Trgu Krajine u znak podrške porodici Davida Dragičevića, a potom tokom protestne šetnje prekinuli koncert Harisa Džinovića u tom gradu, specijalne snage MUP Republike Srpske potisnule su sa tog trga, pošto je isteklo vreme tokom kojeg je skup bio dozvoljen.

"Skup je bio dozvoljen do 20 sati, pozivamo vas da se raziđete zbog vaše bezbednosti. Ako ne postupite tako biće upotrebljena zakonska sredstva", kazao je policajac putem megafona okupljenima demonstrantima, kojih je prema proceni izveštača tog sajta bilo oko 50 ljudi.

 

Davor Dragičević, otac nesrećno stradalog mladića, kazao je okupljenima nakon dolaska specijalca, a pre intervencije, da odu kući kako bi nešto pojeli, navodeći da će on ostati na Trgu Krajine.

RTRS prenosi da su demonstranti na parkingu ispred banjalučkog Muzeja savremene umetnosti gde je postavljena bina za planirane koncerte, sprečili koncert Harisa Džinovića. Navodi se da su tu su uz povike i uvrede učesnici protesta prvo prekinuli muziku, nakon čeka su se popeli na binu i "zabranili" održavanje koncerta.

Oglasio se i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, kojeg su, prema navodima RTRS, učesnici protesta prethodno izvređali.

 

"Oštećena oprema ozvučenja, trg blokiran. Koncert ne može biti održan. Protest je održan, koncert onemogućen", napisao je Radojičić na Tviteru.

Na Trgu Krajine u Banjaluci prethodno je završeno okupljanje građana i članova grupe "Pravda za Davida" u znak podrške porodici Davida Dragičevića čiji je otac Davor poručio da tu ostaje "do kraja", ali i da "skupova na ovaj način više neće biti".

Komentari (6)

NikolaV

31.12.2018 00:30

Treba da ih ubiju od batina taj mali je bio narkoman i lopov! Pravda je da njegovi roditelji plate odštetu svima što je unesrećio za života!

ххх

31.12.2018 03:34

Сад лојепо организаторима испоставити рачун,за насталу штету.

x

31.12.2018 06:30

Nesreću tog oca pojedinci koriste za svoje potrebe .Oni će otići na Maldive a on će ostati sa svojom tugom i bolom.

Majči??

31.12.2018 06:44

Hapsi te to govno izdajničko plačeničko,covek prodo sina za šaku para srami se bedniče.Čitavi protesti od letos on prica o rušenju Republike Srpske,kako nevalja vlast.

crna trojka

31.12.2018 09:50

Braćo veterani, borci, četnici, rezervisti, dobrovoljci!!! Vreme je da se okupimo ponovo! Da se okupimo i zaštitimo sebe pre svega! Da zaštitimo pravdu!!! Da pomognemo Dragićeviću! LJUDI, SINA SU MU UBILI!!! A HOĆE DA UBICE OSTANU NA SLOBODI!! LJUDI U VLAST NAŠE REPUBLIKE SRPSKE!!! ONI ŠTITE UBICE!!! DIREKTNO VREĐAJU, PONIŽAVAJU, PLJAČKAJU, UBIJAJU SRPSKI NAROD KAO ŠTO SU NEPRIJATELJI ČINILI PRE 25 GODINA! POKAŽIMO IM OTPOR BRAĆO!!!

jurs

01.01.2019 02:45

@crna trojka - Nemoj samo pričati od prije 25 g. Ratuj u Srbiji.