Hrvatska policija
Printscreen/Youtube
Hrvatska policija

Profimedia

Hrvatska policija, Foto: Profimedia

Nekoliko minuta pre ponoći policijski službenici koji pojačano rade na suzbijanju krijumčarenja ljudi pratili su na auto-putu kombi vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka za koje su sumnjali da se koristi za počinjenje krivičnog dela krijumčarenje ljudi, javio je MUP Hrvatske.

Iako su mu zvučnim i svetlosnim znakovima davali do znanja da se zaustavi, vozač se oglušio na upozorenja, naglo povećao brzinu i nastavio da beži auto-putem u smeru ka Zagrebu. Kako piše ovaj list, vozač je u nekoliko navrata pokušao da izgura policijsko vozilo s puta.

Pročitajte još:

Policija je nastavila za juri za njim, a vozač je bežao u smeru Zagreba. Kako bi ga zaustavili pre ulaska u grad, postavljene su policijske blokade vozilima na naplatnoj stanici, međutim pomahnitali vozač se ni tada nije zaustavio već je prvo kombijem probio rampu, pa se u punoj brzini zabio u dva policijska vozila. Ovo ga je onemogućilo da dalje beži, pa je uhapšen.

- Uz upotrebu sile i sredstava za vezivanje vozač je uhapšen i tada je utvrđeno da se radi o tridesetjednogodišnjem državljaninu Srbije. U tovarnom prostoru vozila nalazilo se 33 ljudi, najverovatnije mihranata, koji nisu povređeni. Oni su odvedeni u prostorije policije kako bi se utvrdio njihov identitet - saopštio je MUP Hrvatske.

Pomahnitali vozač je u jurnjavi povređen, pa je transportovan u KBC Zagreb gde su mu konstatovane teške telesne povrede.