Crna Gora
printscreen
Crna Gora

printscreen

Crna Gora, Foto: printscreen

Nova Demokratska Snaga Forca saopštila je da podržava Ðeljošaja u, kako su naveli, zaštiti ekonomije.

"I prava građana Malesije od diskriminacije koju vlada donosi odlukom o zatvaranju ugostiteljskih objekata i pored povoljne epidemiološke situacije. Nažalost, svojom odlukom vlada pokazuje nemogućnost pronalaženja rešenja bez žrtvovanja Albanaca ili bez osvete nad njima, dok rukovodstvo opštine Tuzi svojom odlukom još jednom pokazuje kompetentnost i nepokolebljiv stav u odbrani volje građana", saopšteno je iz te stranke, koja je pozvala premijera i potpredsednika vlade Dritana Abazovića da se, kako se navodi, odazovu pozivu Ðeljošaja.

I opoziciona Liberalna partija apelovala je na nadležne u vladi da preduzmu korake ka rešenju situacije u Tuzima dijalogom sa lokalnim vlastima.

Podgoričke Vijesti pišu da službenici krim tehnike snimaju kamerama događaj u Tuzima, a snimke će dostavili tužiocu, kako bi utvrdili da li u radnjama ima prekršajnih ili krivičnih dela.

Prema pisanju tog podgoričkog dnevnika, okuupljeni u Tuzima ne poštuju epidemiološke mere i da mali broj građana nosi zaštitne maske, a ne poštuje se ni fizička distanca.

Saobraćaj iz pravca Podgorice ka Tuzima je obustavila policija, a kamionima i šleperima u tranzitu ka Albaniji, policija je zabranila put i naredila da se parkiraju pored magistrale.

Prema saznanjima Vijesti, vlada je izrazila spremnost da razgovor obave u što skorijem roku, u terminu koji Ðeljošaju odgovara.

U dopisu upućenom Ðeljošaju se navodi da će se dijalog voditi unutar institucija sistema.

 *

Pročitajte i: