JEZIVE PRETNJE OD "ARMIJE BIH" Pokušao linč Vučića, likovao zbog presude Karadžiću, a sada je uputio poziv Bošnjacima: Orićev pajtaš udara na Srbe (VIDEO)

Lider sarajevskog Antidejtonskog pokreta obratio se javno

Naser Orić
Naser Orić, Foto: Tanjug/Almir Ražić

Lider sarajevskog Antidejtonskog pokreta Nihad Aličković, koji je javnosti poznat i kao prijatelj Nasera Orića, uputio je javni video poziv Bošnjacima na naoružavanje.

U izjavi za IMLTV Press Atifa Dudakovića on se poziva, kako navodi, na izjave generala tzv. Armije BiH, optuženog za ratne zločine nad Srbima.

– Svaki Bošnjak stariji od 17 godina mora ispod kreveta imati ranac i u njemu uniformu i vreću za spavanje, te da se mora na legalan način naoružati – navodi Aličković.

On dodaje da Bošnjaci legalnim putem preko MUP-a imaju pravo da podnesu zahtev za naoružanjem.

– Bošnjaci to trebaju uraditi, posebno omladina i neka se na taj način legalno naoružava, jer i u Republici Srpskoj postoji veliki broj lovačkih udruženja koji nastoje na taj način da legalizuju veliki broj naoružanja – kazao je Aličković, prenosi Crna-hronika.

On između ostalog navodi kako Bošnjaci moraju da se reše kladionica i da shvate da su još uvek pod agresijom.

Aličković je u Hagu, kada je izrečena presuda prvom predsedniku Republike Srpske, ispred suda raširio ratnu zastavu takozvane Armije BiH, a onda napao starijeg muškarca koji je bio ogrnut srpskom zastavom, pretio mu i vređao ga. U sudnicu u Hagu prošvercovao je mobilni telefon i na Fejsbuk profilu uživo prenosio izricanje presude Radovanu Karadžiću.

Aličković, poznat kao prijatelj ratnog komandanta muslimanskih snaga u Srebrenici Nasera Orića, u ekstremnim bošnjačkim krugovima postao je poznat pre nekoliko godina nakon pokušaja linčovanja Aleksandra Vučića u Memorijalnom centru u Potočarima.

Antidejtonski pokret i Aličković poznati su i po paljenju institucija tokom nasilnih protesta u Federaciji BiH i uzimanju poslanika za taoce.

Uoči novogodišnjih praznika Aličković je ispred objekta Islamske zajednice u Derventi uručivao “antidejton paketiće” bošnjačkoj deci, nazivajući ih “gazijama, herojima, malim zlatnim ljiljanima koji odrastaju u očuvanju svoje vere i bošnjaštva od nestanka na okupiranom prostoru BiH”.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Bojan
  21/04/2019 - 23:28
  Ove pretnje treba shvatiti ozbiljno.
 • Korisnik: Nikola
  21/04/2019 - 23:25
  Ovog manijaka treba podhitno uhapsiti.
 • Korisnik: Vivijen
  21/04/2019 - 22:29
  Ti bi da raduje rođače, bolje razmisli još jedanput...
 • Korisnik: Vivijen
  21/04/2019 - 22:28
  Sve sami ološi i ratoborni buzdovani.
 • Korisnik: ana
  21/04/2019 - 22:25
  Sramno ponasanje zlocinaca koji, na zalost jos uvek nisu odgovarali za svoja zlodela.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi