Milo Đukanović
EPA/Boris Pejović
Milo Đukanović

EPA/Boris Pejović

Milo Đukanović, Foto: EPA/Boris Pejović

Interesantan detalj sa početka razgovora Roćena i Đukanovića je otkrivanje ”tehnologije” medijskog postupka koji praktuje crnogorski diktator. Naime, Roćen mu šalje tri pitanja i tri odgovora vezano za određena pitanja (Medojević, čika Ljuba, Proroković…)

Milorad Dodik

Alo!/Petar Marković

 

Ono što je godinama poznato, sad dobija i materijalnu verifikaciju, a to je da se Đukanović izlaže, u principu, samo onom delu medijske scene gde može strogo da kontroliše pitanja, a time i da daje pripremljene odgovore. Kao što čujemo, često i odgovore koje neko drugi priprema. Nedavno, imali smo priliku da vidimo čitav niz dramatičnih psihofizičkih reakcija crnogorskog diktatora kada pitanja nisu dirigovana.

Pominjanje Medojevića se najverovatnije odnosi na tezu koju je predsednik PzP-a plasirao da je Đukanoviću, u slučaju gubitka referenduma, obezbeđen azil u Moskvi. Upravo za to, Roćen uverava Đukanovića da mu ”niko nije rekao da ima tu…”

Mirna Nikčević

screenshoot/Facebook

 

Posebno zanimljiv deo se odnosi na tretman koji kod Roćena i Đukanovića uživa porodica Karić (Bogoljub – Bogi i suprua Milanka). Naime, Roćen šokira Đukanovića predlogom da ”5-6-7 sati s njim provedemo”, na što Đukanović preneraženo odgovora ”Za…..š?, Znaš ti jadan ne bio koji je to napor?!”. Potom ga Roćen uz gromoglasan smeh oslobađa ”pretnje”, ističući da je i on nedavno imao razgovore sa njima ”sat i po”, te da ga je Karić ”relaksirao”.

Verovatno najznačajniji deo razgovora se odnosi na susret sa Olegom Deripaskom u Dizeldorfu. Tih dana (oktobar 2005), Dizeldorf je bio centar za rusko-nemačke poslovne susrete, a u njemu se tradiocionalno održava najveći sajam, a gde se Đukanović susreo sa Olegom Deripaskom u oktobru 2005. godine. Za taj susret, Đukanović kaže:

Milo Đukanović

EPA/Boris Pejović

 

”Ovo sinoć nije bio neinteresantan razgovor, tako da, to ću ti ispričati kad dođemo, kad dođeš, kad se vidimo, ali zbog sadržine toga, i nekih planova, i ne pominji nikome da sam bio tamo, zato što, moraćemo nešto da se dogovaramo oko… nekih njihovih ideja.” Te ”ideje” se, jasno, odnose na zakulisne aranžmane oko KAP-a, te podrške ruskog oligarha procesu otcepljenja Crne Gore.

 

PROČITAJTE JOŠ: