Korona
Tanjug
Korona

Tanjug

Korona, Foto: Tanjug

Direktorka Doma zdravlja Nevena Todorović je posle sastanka o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji rekla da je rast obolelih u gradu na Vrbasu povećan 100 odsto.

"Stalan rast broja pacijenata sa povišenom temperaturom, razboljevaju se mladi građani i razvijaju teže kliničke slike", dodala je ona.

Istakla je da je primetno da se građani ne pridržavaju preporučenih mera, prenele su banjalučke novine.

"Ako se nastavimo kretati ovim tempom bojimo se da ćemo imati problema sa procesom vakcinacije", istakla je Todorovićeva.

Direktor UKC-a RS Vlado Ðajić je rekao da su na UKC-u došli do zaključka da se povećava broj pacijenata koji zahtevaju kliničko lečenje.

"Pacijenti koje pošaljemo kući se brzo vraćaju na lečenje. Apelujemo na građane da se pridržavaju mera posebno u zatvorenom prostoru", rekao je Ðajić.

Direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković je rekao da se moraju modifikovati mere.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić istakao je da u odnosu na prošli ponedeljak značajnije pogoršana situacija.

"Iz tog razloga smo razgovarali da se danas oganizuju štabovi različitih institucija", naveo je Šeranić.

Prema njegovim rečima, razgovarano je o nepoštovanju mera, jer postoje informacije da se na kulturnim i sportskim dešavanjima krše mere i da se ne nose maske.

"Govorimo o dvoranskim sportskim dogadajima, posebno mladih sportista gde roditelji ne nose maske", istakao je Šeranić.

On je dodao da će biti problem, ako kapaciteti domova zdravlja koji su odvojeni za proces vakcinacije ponovo budu morali da se koriste za lečenje kovid pacijenata.

"Sutra ćemo razmotriti ponovo realizaciju rada od kuće gde je moguće, razmatraće se rad ugostiteljskih objekata, održavanje sportskih dogadaja, kao i maksimalan broj osoba u ugostiteljskim objektima", rekao je Šeranić.

Pročitajte: