Podneta krivična prijava protiv hrvatskog ministra odbrane zbog ratnog zločina nad Srbima!

Bratić zastupa bivšeg pilota JNA Ljubomira Bajića, koji je raketirao Banske dvore u jesen 1991, zbog čega se protiv njega u Zagrebu vodi istraga.

Damir Krstičević
Damir Krstičević, Foto: EPA/STEPHANIE LECOCQ

Advokat Dušan Bratić podneo je Tužilaštvu za ratne zločine krivičnu prijavu protiv hrvatskog ministra odbrane i potpredsednika hrvatske vlade Damira Krstičevića i saučesnika.

Dušan Bratić prijavu je podneo zbog sumnje da su 1995. ubili 81 civila srpske nacionalnosti, piše Avaz.ba.

Bratić zastupa bivšeg pilota JNA Ljubomira Bajića, koji je raketirao Banske dvore u jesen 1991, zbog čega se protiv njega u Zagrebu vodi istraga.

 

Krstičević je bio zapovednik 4. gardijske brigade Hrvatske vojske koja je učestvovala u raketiranju kolone srpskih izbeglica u mestu Bravnice kod Jajca 12. i 13. septembra 1995. godine.

Srpski civili ubijani su pucnjima iz vatrenog oružja i ispaljivanjem raketa iz raketnog bacača na izbegličku kolonu koja se kretala putem Donji Vakuf - Jajce.

Bratić u krivičnoj prijavi tvrdi da su Krstičević i saučesnici čija se imena ne navode počinili dva krivična dela - ratni zločin protiv civilnog stanovništva i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: slađa
  12/01/2019 - 14:01
  Ubijanje civila u izbegličkoj koloni je strahovit zločin. Podržati krivičnu prijavu protiv hrvatskog ministra odbrane.
  • jura @slađa
   12/01/2019 - 18:11
   Mašta radi svašta...
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi