Milo Đukanović
Tanjug
Milo Đukanović

Tanjug

Milo Đukanović, Foto: Tanjug

U Crnoj Gori je u sredu usvojen egzotičan zakon koji će omogućiti gej parovima da se venčaju. 

Pročitajte još:

Time je, prema ocenama tamošnjih opozicionara, novi identitet Milovog Montenegra sasvim kompletiran i ta zemlja je uspela u nameri da se još više dodvori i približi Evropi, koja će, ocenjuju, zbog oduševljenja time sad skroz zažmuriti na skandalozan Zakon o slobodi veroispovesti uperenim protiv SPC.

Milo Đukanović

Tanjug

Milo Đukanović, Foto: Tanjug

Zakon o životnom partnerstvu lica istog pola, koji ne podrazumeva samo venčanje gej parova, već sa sobom nosi niz prava poput onog na zajedničku imovinu i nasleđivanje u slučaju smrti partnera, izglasan je sa 42 glasa „za“ i 41 glasom „protiv“.

„Za“ su bili poslanici DPS-a Mila Đukanovića i poslanici Ranka Krivokapića. Opozicioni poslanici, naročito oni iz Demokratskog fronta (DF), ovaj zakon smatraju sramotnim, ali opet logičnim...

Milo i Duško slave

Milo Đukanović i Duško Marković, predsednik i premijer Crne Gore, ocenili su da je usvajanje Zakona o istopolnim brakovima korak napred ka društvu najrazvijenijih demokratija sveta.

Đukanović je naveo da je to dokaz da „Crna Gora kao društvo sazreva, prihvata i živi različitosti“.

I Marković je ocenio da je ovaj zakon veliki iskorak u pravom smeru za crnogorsko društvo, njegovu demokratsku zrelost i proces integracije.

- Strasnim poljupcem Mila Đukanovića i Ranka Krivokapića donesen je zakon koji omogućava istopolne brakove i legalizuje formiranje porodica po principu koji nije antropološki standard. Režim se potrudio da nas u svim sferama života spusti ispod standarda, pa je tako posle Zakona o slobodi veroispovesti, koji udara na našu veru, sasvim logičan nastavak da se donese zakon koji razgrađuje prirodnu i normalnu porodicu. Juče je Crnoj Gori nanesena još jedna u nizu sramota, ali sada građani znaju: 30. avgusta ako glasaju DPS, glasaće protiv svoje crkve i protiv normalne porodice - ocenio je Marko Kovačević iz DF.

Crna Gora

screenshoot/Instagram

Crna Gora, Foto: screenshoot/Instagram

Opozicioni aktivista Vladislav Dajković veruje da ovaj zakon može poslužiti kao dobra turistička atrakcija, ali da je istovremeno „veliki korak napred u gaženju svega na čemu istinska Njegoševa Crna Gora počiva“.

- Ukidanje srpskog jezika, priznanje Kosova i Metohije, ulazak u NATO, ukidanje Njegoša, pa i najnoviji progon SPC, nedvosmisleno ukazuju da je na snazi proces uništenja duše naše zemlje. Ne bih se začudio da nam uskoro kažu da se usvaja zakon po kom će nas sve prebaciti iz pravoslavne u katoličku veru. Najzad, usvajanje ovog zakona je samo prethodnica zakona o usvajanju dece od strane LGBT osoba. Živi bili pa videli - naveo je on, dok je analitičar Igor Damjanović zaključio da je novi identitet Montenegra sada definitivno kompletiran.

crkva u palestini

Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

- Postali smo država gej brakova! Ura! Neka je sa srećom svima koji slave! Nikad više 1918! - naveo je on.

Među crnogorskim opozicionarima juče su se mogli čuti i komentari da će, ukoliko se u potpunosti primeni sporni Zakon o slobodi ispovesti, poglavar nepriznate CPC Miraš Dedeić možda početi lično da venčava gej parove po crkvama...

Preporučujemo:

 

Komentari (1)

zagor

03.07.2020 07:16

E lepote! Zbogom pameti