SKANDAL NA NATO PROSLAVI! Pod zastavom alijanse zapevali USTAŠKE PESME, Srbin sve snimio, a onda su ga videli HRVATI! Nastao je HAOS!

Tokom vojne vežbe u Hrvatskoj, odrzane povodom desetogodišnjice članstva Hrvatske u NATO-u, hrvatski vojnici su zajedno sa pripadnicima takozvane vojske Kosova pevali ustaške pesme o klanju Srba, pišu "Večernje novosti", pozivajući se na nezvanične izvore.

NATO zastava
NATO zastava, Foto: Profimedia.rs

Kako navodi beogradski dnevnik, skandalozan nastup hrvatskih i albanskih vojnika sa Kosova dogodilo se kasno uveče 5. juna na poligonu "Eugen Kvaternik" u Slunju.

Hrvati su, pod uticajem alkohola, puštali sa razglasa pesme iz crne epohe NDH, u čemu im se pridružilo i dvadesetak pripadnika oružanih snaga tzv. Kosova.

Sve to, kako navode "Novosti", dogodilo se u prisustvu pripadnika oružanih snaga BiH, koji nisu učestvovali u ustaškom "natpevavanju".

Jedan od oficira BiH srpske nacionalnosti snimio je događaj mobilnim telefonom, ali ga je hrvatski bezbednjak naterao da taj snimak obriše.

Kasnije je, međutim, taj jedini pripadnih oružanih snaga BiH srpske nacionalnosti o celom događaju sastavio izveštaj, pišu dalje "Novosti".

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je povodom ovog događaja izjavio da je za Srbiju neprihvatljivo bilo kakvo pojavljivanje paravojske Kosova.

Kako dodaju "Novosti", osim slavljenja ustaške i nacističke ideologije pod zastavom NATO-a, postavlja se i pitanje ko je odobrio vojsci BiH da učestvuje na vojnoj vežbi u istom stroju sa oružanim snagama tzv. Kosova koje zvanično Sarajevo ne priznaje.

Vežba "Immediate Response" na teritoriji Hrvatske, Slovenije i Mađarske, kojom je Hrvatska obeležavala desetogodišnjicu ulaska u NATO, trajala je od 10. maja do 6. juna.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi