Pijan u mercedesu bežao policiji, umalo udario u dva kamiona, pa se branio suludom pričom!

I.N. | vesti 2018-09-25 12:11:04 2018-09-25 12:11:04

Pijani vozač koji je jedva stajao na nogama pokušao da se izvuče sa suludom pričom!

Lj. M.

Nesvakidašnja scena odigrala se nedavno kod Križevaca u Hrvatskoj, kada su policajci pokušali da zaustave pijanog vozača koji je jurcao! Izvesni Danijel (35) je, kako pišu mediji, mrtav pijan upravljao mercedesom, a oko pet minuta iza ponoći, na oko pet kilometara od njegove kuće policija je pokušala da ga zaustavi.

Pročitaj još:

Kako pišu mediji, policajac mu je mahao palicom s fluorescentnim znakom ‘stop’, ali je Danijel samo dao gas i nastavio dalje. 

- Krenuli smo odmah za njim, taj automobil bio nam je poznat od ranije i već je bio predmet prekršaja. Uključili smo rotaciju, ali on nije hteo da stane. Vozio je brzinom većom od 180 kilometara na sat. Kako znamo? Pa zato što mi, koji smo vozili tom brzinom, nismo uspeli da ga stignemo. Pritom je šetao iz jedne u drugu traku, a u jednom trenutku je preticao teretno vozilo pa uleteo u opasne ‘makaze’ jer je iz suprotnog smera nailazilo drugo teretno vozilo – ispričao je na Prekršajnom sudu jedan od policajaca koji je te noći bio u patroli, prenosi Podravski.hr.

Policija ga je sustigla tek kada je stao u svom dvorištu. Danijel je tad pristao na alkotest i naduvao čak 2,22 promila! Međutim, na sudu je Danijel na sve načine pokušavao da se izvuče.

Pročitaj još:

– Ja vozio te noći? Nema šanse! Bio sam u dvorištu kad su policajci stigli i odmah su odlučili da me alkotestiraju. Automobil je bio parkiran pokraj kuće. Imao sam neku žurku na kojoj smo pili i gosti su se upravo bili razišli, pa sam zato bio napolju 15-ak minuta iza ponoći. Zašto su me alkotestirali? Čujte, ja to ne znam – rekao je sudiji vozač mercedesa.

Srećom, sudija mu nije poverovao i kaznio ga je novčano i oduzeo mu vozačku na 10 meseci!

Expand player
Pogledajte više