Tragično stradali
Facebook
Majka sa bebom

Facebook

Majka sa bebom, Foto: Facebook

Mlada majka Adna Divović Serdarević i njena četvoromesečna beba stradale su kada je “pežo 307”, u kojem su bile, podleteo pod kamion mešalicu, na magistralnom putu M-17 u naselju Zovik kod Hadžića, prema Sarajevu.

U ovoj nezapamćenoj tragediji život je izgubila i starija žena, baka stradale bebe, koja se nalazila na suvozačevom mestu u smrskanom vozilu.

Pročitajte još:

Od siline udara, delovi oba automobila bili su razbacani na sve strane. Stradale su se vraćale kući iz pravca Hadžića u Tarčin gde su i živele.

Meštani naselja Gradac, koje se nalazi neposredno uz magistralu, čuli su jak prasak i odmah dotrčali do mesta nesreće.

Nekoliko mladića pokušalo je da otvori vrata uništenog vozila da bi pomogli žrtvama, ali u tome nisu uspeli.

Ubrzo je na mesto tragedije pristigla i ekipa Hitne pomoći, ali lekari su nažalost mogli samo da konstatuju smrt.

Vozač mešalice je prošao bez većih povreda, a posle ukazane pomoći odveden je u Policijsku stanicu gde je alkotestiran. On se nakon toga vratio na mesto nesreće gde je plakao skrivajući lice rukama, sedeći na putu.

bebina baka

Facebook

bebina baka, Foto: Facebook

Kada je rodbina stradalih pristigla na mesto tragedije zavladao je očaj. Zbog pretrpljenog šoka medicinske ekipe su članovima porodice ukazivale pomoć.

Nakon što je završen uviđaj, vatrogasci su iz olupine “pežoa” pomoću hidrauličnih makaza izvukli tela nastradalih.

- Na intervenciji je bilo nas pet vatrogasaca sa dva vozila. Iako je naša misija da spasavamo živote, ovaj put nismo uspeli u tome. Ovo je događaj koji će definitvno ostaviti tužni trag u našim sećanjima - kazao je Memagić Danis, zamenik komandira vatrogasne jedinice na Stupu.

BONUS VIDEO: Gori automobil na Pupinovom mostu!