MILU "KOVERTA" DOŠLA GLAVE Pada vlast u Crnoj Gori posle 30 godina?! I Đukanovićevi glasači ustali protiv njega!

Masovni protesti u Podgorici su pokazali da je odmetnuti biznismen Duško Knežević lansiranjem afera “Koverta“ i “Atlas“ pokrenuo novo poglavlje u političkom životu Crne Gore. Na sceni je društvena polarizacija i svrstavanje u dva suprotstavljena tabora, kakvo Crna Gora odavno ne pamti.

Milo Đukanović
Milo Đukanović, Foto: youtube printscreen

Sa jedne strane je vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS), na čelu sa liderom Milom Đukanovićem, nakon afere “Koverta“ pokrenula opsežnu akciju konsolidacije i zbijanja sopstvenih redova.

Cilj je sasvim jasan — očuvanje vlasti po svaku cenu, a osim satelitskih manjinskih partija i režimskih i prorežimskih medija, u odbranu lika i dela predsednika Crne Gore ustali su i redom “dukljanski intelektualci“, kao i krugovi bliski nevladinoj organizaciji Crnogorska pravoslavna crkva.

Na drugoj strani ključa ogromno nezadovoljstvo građana, onih koji za 30 godina vlasti DPS-a nisu uspeli da se prilagode postojećem sistemu, niti su osetili bilo kakav boljitak za sebe i svoje porodice.

Tu je i opozicija koja je sada preko noći zakopala ratne sekire i koja iz pozadine organizaciono i logistički podupire proteste, ali i medijski koncerni, kao i najveći broj poslenika nevladinog sektora koji zahteva promenu “korumpiranog“ sistema

Analitičar Boško Vukićević objašnjava da je javno iznošenje nepobitnih dokumenata i dokaza o režimskoj korupciji i krađama učinilo da doskora prilično pasivan narod masovno izađe na ulicu, kako bi ispoljio svoje nezadovoljstvo i zatražio odlazak vlasti.

Milo Đukanović
Milo Đukanović, Foto: Printscreen TV Prva

Komentarišući poruke Đukanovića, da građani, ukoliko budu nasilni, “rizikuju da se sukobe sa državom“, Vukićević ocenjuje da nema sumnje da je reč o otvorenoj pretnji učesnicima protesta, te da je aktuelna strategija “uterivanja straha“ jedan od malobrojnih instrumenata koji je ostao u rukama vlasti, kao odgovor na aktuelnu krizu izazvanu aferom “Koverta“.

Stav Đukanovića da “ko je protiv njega, taj je protiv države“, sagovornik Sputnjika poredi sa francuskim kraljem Lujem XIV, napominjući da je otvorena pretnja predsednika Crne Gore građanima takođe i njegov način da ih opomene na neke situacije iz nedavne prošlosti.

- O svemu tome organizatori aktuelnih protesta i te kako moraju voditi računa i to pre svega pri ispostavljanju ispravnih političkih zahteva, kako bi se, promene desile u korist naroda, a ne nekih inostranih centara moći - zaključuje Vukićević.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: život
  28/02/2019 - 23:25
  Ne moj te ga još opisati, još 5g i vladace kao Tito
 • Korisnik: Joo
  28/02/2019 - 20:44
  hahahahahahahahahahahahahaha....hoce kako da ne.......protesti kod vas dodju stotine hiljada ali vi tvrdite to nije nista sto se vas tice.....u CG se pojavi saka jada, i vi mislite da ce to Milu naskodit?......pa hahahahahahhhahhahahahahahahaha....svoja posla mucenici jadni......
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi