Hitna pomoć
J.I.
Vatrogasci, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Pročitajte još:

 

Vatrogasci su ugasili požar, a policija i vatrogasni inspektori sprovode istragu, a ministar zdravstva Samo Fakin, koji je požurio u Jesenice potvrdio je da je požar odneo dva života, prenosi STA.

Ministar Fakin rekao je da je osoblje bolnice većinu bolesnika koje je požar ugrozio, evakuisalo sa 3. i 4. sprata bolnice još pre dolaska vatrogasaca.

U bolnici je sada i kriminalistička policija koja ispituje uzroke ove nesreće.

Preporučujemo i ovo:

 

Direktor bolnice Janez Poklukar rekao je da je u trenutku požara evakuisano ukupno pedesetak pacijenata, a da je većina vraćena na odeljenja u kojima su se nalazili, osim na odeljenje za intenzivnu negu koji je do daljnjeg zatvoren.

 

Ni ministar, a ni direktor bolnice nisu želeli da govore o uzrocima ove nesreće dok se ne završi istraga.

Prema informacijama koje nisu službeno potvrđene, požar je izbio u sobi u kojoj borave najteži i terminalni bolesnici.

 

"Prema našim informacijama, jedan od pacijenata koji je kod sebe imao šibice sam se zapalio, nakon čega se plamen preneo na susednog bolesnika i oba su izgorela. Za tri bolesnika iz sobe još se traga", tvrdi televizijska stanica POP-TV, i dodaje da je jedan od pacijanata s teškim opekotinama iz Jesenica, u međuvremenu, helikopterom prevezen u Ljubljanu, prenosi HINA.

 

Policija je navela da trenutno nema dokaza koji bi ukazali da je kriminalna aktivnost povezana sa dečakovom smrću. Nije poznato da li je dečak poznavao područje u kojem je pronađeno njegovo beživotno telo. Autopsija će pokazati koji je uzrok smrti tinejdžera.

Prema podacima američkog Nacionalnog centra za nestalu i eksploatisanu decu, u 2017. nestalo je 464.324, a 2016. 465.676 mališana.