Ovo je muškarac koji je napadnut u Zagrebu! Uzviknuo je na sav glas "Tuđman je zločinac", a onda je usledio PAKAO!

Index / Alo.rs - K.B. | vesti 2018-12-10 21:57:12 2018-12-10 21:57:12

On se trenutno nalazi u KBC Zagreb, a policija i dalje pokušava da utvrdi šta se tačno dogodilo

Index/Printskrin

 

PROČITAJTE JOŠ:

Policija je tek šturo saopštila da su imali dva izlaska na teren, jedno u 15 sati, a drugo u 16. Oba incidenta vode se kao narušavanje javnog reda i mira.

Incident koji se dogodio u 16 sati je posebno zanimljiv. Naime, jedan je muškarac prilikom otkrivanja spomenika Tuđmanu, kojem je prisustvovao ceo državni vrh na čelu s premijerom, predsednicom i šefom sabora, povikao "Tuđman zločinac".

Taj muškarac je, saznaje Index, Zoran Erceg, javnosti poznat kao splitski ratni veteran i humanitarni aktivista koji je u vreme šatoraškog protesta u zagrebačkoj Savskoj ulici bio jedan od retkih koji su se usudili da glasno progovore protiv šatoraša.

 

Erceg je danas na livadu kod koncertne dvorane Lisinski, na kojoj je otkriven spomenik Franji Tuđmanu, došao u žutom prsluku kakve nose protestanti koji se u Francuskoj već mesec dana bune protiv reformi francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Nakon što je viknuo "Tuđman zločinac", Erceg je napadnut. Došlo je i do guranja, pri čemu je intervenisala policija.

Erceg se trenutno nalazi u KBC Zagreb, a policija i dalje pokušava da utvrdi šta se tačno dogodilo. Više detalja policija bi trebalo da objavi sutra.

 

Zorana Ercega javnost je upoznala kada je 2015. godine, u jeku šatoraškog protesta, upao na press konferenciju šatoraša.

 

 

Expand player
Pogledajte više