RUSI OTKAZALI CRNU GORU, A ŠTA JE SA SRBIMA? Ovako protiče prvi dan na graničnom prelazu sa Crnom Gorom! (FOTO/VIDEO)

Nakon nekoliko meseci u ponoć su konačno otvorene granice između Srbije i Crne Gore.

Crna Gora - Srbija, granični prelaz
Crna Gora - Srbija, granični prelaz, Foto: Rina

Na prelazu Gostun kod Prijepolja, koji važi za jedan od najfrekfentnijih prelaza između ove dve zemlje tokom prvih nekoliko sati prošlo je oko dvadesatk vozila iz Crne Gore, a nešto manji broj automobila registrovan je da prelazi iz Srbije u Crnu Goru.

Crnogorske granice su od subote otvorene i za građane Albanije i Bosne i Hercegovine, ali i Srbije. Odluka o otvaranju prelaza za naše državljane u Podgorici je doneta ubrzo nakon što su otkazani letovi iz Moskve i kada je bilo jasno da ovog leta neće biti dovoljno ruskih turista.

Na prelazu Gostun trenutno nema saobraćajnih gužvi, a na granici se čeka nekoliko minuta koliko je potrebno da pripadnici pogranične policije izvrše potrebne kontrole.

ANKETA: DA LI ĆETE LETOVATI OVE GODINE U CRNOJ GORI?

Ukupan broj glasova: 1708

  • DA: 10% (174)
  • NE: 90% (1534)

"Ovu vest sam dočekao sa oduševljenjem, svake godine letujem u Crnoj Gori i tu dobru naviku ne prekidam ni ove godine iako je korona virus bio neumoljiv ovih prethodnih meseci", kaže za RINU Stefan Kužet iz Beograda koji je rano jutros bio jedan od putnika koji je među prvima prešao granicu.

Za srpske državljane koji prelaze crnogorsku granicu neophodno je da uz važeću ličnu dokumentaciju poseduju i negativan PCR ili ELISA test ne stariji od 72 sata, kao i ds 15 poslednjih dana nisu boravili u zemama čijim građanima je ulazak u Crnu Goru zabranjen.

Crnogorci su svoju odluku o otvaranju granica sa Srbijom obrazložili kroz ekonomske i turističke faktore, pa ostaje da se vidi da li će srpski turisti uspeti koliko toliko da spasu ovogododišnju letnju sezonu na ovom delu jadranskog primorja.

Osim sa Srbijom, Crna Gora je u ponoć otvorila granice sa Kosovom, Albanijom, Severnom Makedonijom i Bosnom i Hercegovinom.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi