Specijalne jedinice Rosu
RAS
Specijalne jedinice Rosu

RAS

Specijalne jedinice Rosu, Foto: RAS

 

* Obezbeđenje izvadilo oružje

* Reagovali pripadnici Jedinice granične policije BiH

* Članovi turske delegacije odbili redovnu kontrolu

 

Icident je za portal potvrdio direktor Granične policije BiH, Zoran Galić, koji je pohvalio profesionalizam i reakciju pripadnika Jedinice granične policije BiH, zahvaljujući kojima je, kako kaže, sve ipak prošlo bez problema.

"Oni koji dolaze u BiH moraće da poštuju zakone BiH, a ne da pokušavaju da budu iznad njih. Pohvaljujem reakciju Jedinice Granične policije BiH jer da oni nisu bili profesionalni i na nivou na kojem treba da budu, došlo bi do otvorenog sukoba", rekao je Galić.

Egipatski avion blokirao aerodrom Nikola Tesla

Printscreen

On je dodao da članovi Predsedništva BiH kada putuju u inostranstvo uvek poštuju zakone drugih država.

Do sukoba graničara i pripadnika obezbeđenja je, kako se navodi, došlo na pisti, kada su prilikom sletanja članovi obezbeđenja Erdogana odbili da prođu reedovnu kontrolnu proceduru.

Usledio je, kažu, najpre verbalni, a zatim i kratki fizički okršaj pripadnika Granične policije i obezbeđenja turskog predsednika.

Redžep Tajip Erdogan

AP

Redžep Tajip Erdogan, Foto: AP

Klix tvrdi da je nakon prepirke došlo do naguravanja, te da su članovi obezbeđenja Erdogana iz aviona izvukli oružje koje su stavili za pojas, a sve se smirilo kada je na pistu kročio turski predsednik.

Galić je za Avaz rekao da je u incidentu učestvovalo desetak pripadnika obezbeđenja turskog predsednika.

"Bili su agresivni, ponašali su se kao da su u svojoj zemlji. Uopšte ne poštuju naše zakone. Došlo je do naguravanja kada je obezbedenje predsednika Erdogana odbilo proceduru i redovne kontrole. Zaslužili su da svi budu privedeni i lišeni slobode", rekao je.

Pročitajte i:

Sve to, kazao je, dogodilo se u prisustvu predstavnika Predsedništva BiH.