JEZIVI DETALJI SMRTI BRATA I SESTRE U VODICAMA Otkriveno od čega su umrli Milka i Nedeljko: Nesrećnom čoveku životinje pojele glavu i ruke!

Obdukcija tela potvrdila je da su brat i sestra Nediljko (57) i Milka (61) Ilić preminuli nakon teškog trovanja.

Policija
Policija, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Izvor iz istrage objasnio je da su brat i sestra umrli pre maksimalno šest dana i u kratkom vremenskom razmaku, jedno za drugim.

Na telima nije bilo tragova koji bi ukazali da se radilo o ubistvu, odnosno da je uzrok smrti bilo delovanje mehaničke sile.

Izvor iz istrage izjavio je da su tokom uviđaja u kući gde je pronađena Milka Ilić pronađeni i tragovi povraćanja, što takođe ide u prilog tezi da su se brat i sestra otrovali.

– Radilo se metodom eliminacije kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti Nediljka i Milke Ilić. Nema tragova ubistva, kao ni materijalnih dokaza da su brat i sestra umrli usled gušenja od dima ili sličnog. Činjenica da su oboje umrli pre maksimalno pet do šest dana i jedno za drugim, kao i tragovi povraćanja govore da je uzrok smrti najverovatnije bilo trovanje – objasnio je izvor iz istrage.

Obdukcija je između ostalog potvrdila da je telo Nediljka Ilića bilo bez glave i gornjih ekstremiteta.

– Divlje zveri su nakon smrti pojele delove tela nesrećnog čoveka, dok je telo Milke bilo netaknuto – objasnio je izvor iz istrage.

Beživotna tela brata i sestre Ilić pronađena su u četvrtak oko 11 časova. Nediljko je pronađen u dvorištu, dok je njegova sestra Milka pronađena u porodičnoj kući.

Na vest o tragičnog smrti Nedeljka i Milke Ilić, koji su nađeni mrtvi u u udaljenom selu, sveštenik Čedomir Arambašić, paroh strojički, je izjavio da su Ilići živeli neobičnim životom i da nisu bili naročito komunikativni, ali da su komšije, ipak, bile začuđene što ih nisu viđale više od mesec dana.

– Ni ja ih nisam često viđao, mada sam nastojao da im se približim, zvao ih u crkvu i pokušavao da ih posetim kod kuće, ali nisam uspeo u tome – kaže paroh Arambašić.

Bosna policija
Bosna policija, Foto: Profimedia.rs

Na vest da su Ilići nađeni mrtvi, zaputio se u udaljeno selo Vodice, na 10 kilometara od Strojica i oko 25 kilometara od Šipova.

– Pokojna Milka je skoro svaki dan dolazila u Strojice, ali komšije kažu da je nisu videli u poslednjih mesec dana. Njenog brata, koji nije tako često zalazio među ljude, nisam viđao mesecima – kaže mesni sveštenik i dodaje da je Nediljko imao 57 godina, a da je njegova sestra bila verovatno približno iste starosti, ali da je njene godine bilo teško proceniti, jer je bila prilično zapuštena.

– Život im je bio prilično težak. Njihova majka je 1995. godine u ratu, u povlačenju našeg naroda, izgorela, posle nekoliko godina umro im je i otac, a njih dvoje nisu bili baš spremni da brinu o sebi. Često je Milka dolazila u Strojice, pa bi joj ljudi davali hrane, dolazila je i meni na vrata, jer su brat i ona uglavnom živeli od milostinje, ali, eto, u crkvu nisu dolazili – kaže paroh Arambašić.

I meštani Strojica i okolnih sela potvrdili su da se radi o dvoje starijih ljudi, ne baš sposobnih za samostalan život, te da su živeli u roditeljskoj kući nedaleko od puta Šipovo – Kupres.

Meštani ih nisu izbegavali, jer nisu bili nasilni niti zlobni, ali nisu imali ni bliskih prijatelja i rođaka, tako da su bili uglavnom usamljeni.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka juče je saopštilo da je nadležni tužilac naredio da se provedu sve istražne mere i radnje u cilju utvrđivanja tačnih okolnosti događaja. Pronalazak beživotnih tela brata i sestre Nediljka i Milke Ilić uznemirio je meštane Šipova.

Povezane vesti

 • Korisnik: pepa prasac
  20/04/2019 - 18:07
  pecurke, pecurke, pecurke...a mozda i drugo bilje za koje nisu znali da je otrovno, recimo kopija sremusa, koji se i inace bere u prolece a kopije, djurdjevak i mrazovac koje nekad mozemo naci i na pijaci su otrovni..nematina i neznanje..
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi