Split
screenshoot/Youtube
Split

screenshoot/Youtube

Split, Foto: screenshoot/Youtube

On je bio dobar s takođe prijavljenim Hrvojem Kovčalijom te su čak zajedno i živeli u kući u Solinu. Kad se Kovčalija počeo družiti s osobama iz krimi-miljea, u kuću su počeli dolaziti Ante Vučak, Robert Žuvela i drugi, a tu je bio i sada pokojni Ante Prnjak kojeg je na TTTS-u izrešetao Liridon Beriša.

PROČITAJ JOŠ:

Znali su po nedelju dana tulumariti u kući, drogirati se, organizovali su razuzdane zabave, a on se početkom jula prošle godine odselio shvativši da to nije život za njega.

Situacija se zakuvala kada je jedne večeri, nakon drogiranja i alkoholiziranja, Kovčalija izvadio kalašnjikov i uperio ga prema ekipi, u kojoj je bio i Prnjak. Ovi u koje je uperio oružje potom su, a da mu se ne bi osvetili, od njega tražili da im plati 30 hiljada evra, što je naposletku i napravio.

Hrvatska

screenshoot/Facebook

Hrvatska, Foto: screenshoot/Facebook

Vučak i Žuvela su navodno bili ljubomorni na prijateljstvo M.Ž. i Kovčalije te su podrivali njihov odnos. Nakon što je on Hrvoju poslao poruku da ide iz Solina, ovaj mu je odgovorio da je tako i bolje. On ima svoju kompaniju, a Kovčalija je u nju uložio oko 100 hiljada kuna. Kad je odlazio iz stana, tamo mu je ostalo razne robe u vlasništvu kompanije, blanko-menica na 50 hiljada kuna te u servisu na popravku automobil BMV 3 vukovarskih oznaka u vlasništvu kompanije.

Mučni detalji zlostavljanja

Početkom avgusta su mu Žuvela i osoba nadimka knjizi (35-godišnjak koji je i sam u februaru ove godine propucan u Solinu s 2 metka u natkolenice) javili da je vozilo popravljeno. M.Ž. misli da je to bilo samo zato da ga namame da dođe u Split da ga otmu. Kad je došao 1. avgusta prošle godine, Vučak ga je pozvao u svoj stan u Stobreč da uzme neke stvari. No, u stanu ih je čekao Beriša koji je držao pištolj srebrne boje. Nekoliko minuta posle u stan je došao Žuvela i još dvojica muškaraca.

PREPORUČUJEMO:

Jedan od njih, Pivčević, imao je pištolj i odmah je M.Ž. opalio drškom po glavi i stavio mu cev u usta. Žuvela mu je skinuo zlatnu narukvicu s ruke, mobilni i ključeve dva automobila, a Liridon Beriša mu je uzeo dve hiljade kuna. Kako se zlostavljanje nastavilo, najviše ga je, sumnjaju istražitelji, tukao Vučak šakama i otvorenim dlanom po glavi i telu te nogama u noge. U jednom trenutku Beriša je izvadio nož, stavio ga na nadlakticu M.Ž. i zarezao ga. Svi su ga onda uzeli, odigli i odneli u kupatilo polijevajući ga naizmenično vrućom i hladnom vodom, govoreći da im mora platiti 30 hiljada evra i da im je Kovčalija rekao da je ostao dužan njemu 80 hiljada, pa je bolje da njima da tih 30 nego njemu 80.

Nesrećna žrtva je ponavljala da ne duguje Hrvoju ništa i da nema novca. Nakon što su ga zalili vodom, seli su ga na stolicu i nastavili tući. Žuvela je tad nazvao Kovčaliju i rekao mu da dođe, da su uhvatili M.Ž. On je tad pitao može li u VC te je hteo da pobegne jer je video da su ulazna vrata nezaključana, no na njega su skočili Žuvela, Vučak, Beriša i Pivčević. Tad je počeo histerično vikati da ga ubiju pa su ga jedva savladali te su ga opet izudarali.

Hrvatska specijalna policija

Ognjen Radošević

Hrvatska specijalna policija, Foto: Ognjen Radošević

Pola sata posle došao je Kovčalija u stan, a M.Ž. je sedeo sav krvav, pomirio se s tim da će ga ubiti i više ništa nije hteo da govori. Kovčalija je celo vreme govorio da mu vrati novac, au međuvremenu se vratio muškarac koji je izišao van i rekao da je suseda izgleda nešto čula i da bi mogla zvati policiju. Taj je muškarac ostao u stanu, a ostali su njega izveli, utrpali u Mercedes koji koristi Kovčalija te su ga odveli na TTTS.

Tamo su mu rekli da će ga zatvoriti u jedan šaht do sutradan, kada će otići s njima i prepisati im dva vozila. Žuvela i još jedan su ga tukli i govorili mu da zove nekoga od prijatelja da posudi novac.

Snimali selfieje uz okrvavljenu žrtvu u prtljažniku

Nazvao je prijatelja u jedno mesto kod Šibenika i ovaj je pristao posuditi mu 20 hiljada. Odvezli su se autoputem do Šibenika, a onda do tog mesta te su seli u kafić. Kad je došao njegov prijatelj, on je pokušao pokretima dati mu do znanja što se događa i da je u nevolji, no Žuvela je to video.

Otišao je do prijatelja, uzeo novac i dao im ga, a kad su seli u auto i krenuli nazad prema Splitu, Vučak i još jedan su podelili novac. Nazvali su Kovčaliju i rekli mu da ih je M.Ž. prevario i da im ništa nije dao. Odvezli su ga na Lovrinac, a potom u Solin. Pred Kovčalijinom kućom otvorili su prtljažnik i snimali selfieje dok je on krvav sedeo u prtljažniku.

Naposletku su ga uveli u kuću i dogovarali se da će ga vezati u kućicu za psa do idućeg dana, da im mora prepisati vozila, sav novac koji ima na računu i da im mesečno mora davati 10 hiljada. Zvao je svog brata i još dva prijatelja da mu posude novac, no niko mu ga nije mogao dati. Vučak ga je celo vreme tukao, a M.Ž. misli da je u tome posebno uživao.

Na kraju su ga ostavili zaključanog u stanu te su ga sutra opet trebali podvrgnuti torturi. Kad se Kovčalija vratio u stan, pravio se da spava pa je na kraju uspeo da pobegne kroz prozor i dokopati se solinske policije.

Nakon svega, uzeli su mu vozilo BMV u vlasništvu kompanije tako što su iskoristili dokumente u vozilu i prepisali auto na Kovčalijina brata. Kovčalija je i iskoristio i aplikaciju preko koje je izdao fiktivni račun od 137 hiljada iz kojeg proizlazi da je njegov brat platio taj iznos firmi M.Ž. kao kupoprodajnu cenu, piše Slobodna Dalmacija. Kovčalija je i iskoristio i aplikaciju preko koje je izdao fiktivni račun od 137 hiljada iz kojeg proizlazi da je njegov brat platio taj iznos firmi M.Ž. kao kupoprodajnu cenu, piše Slobodna Dalmacija.