Momir Bulatović
Printscreen
Momir Bulatović

Printscreen

Momir Bulatović, Foto: Printscreen

Momir Bulatović umro je u nedelju, neposredno nakon što je bio na grobu sina Boška, kog je izgubio 2008, kada je mladić preminuo u 21. godini. Posle te tragedije, kako su juče rekli dobri prijatelji bivšeg predsednika Crne Gore i Savezne vlade SR Jugoslavije, on više nije bio isti čovek, a veoma je teško podneo, kažu, i nedavni odlazak sa ovog sveta Mirjane Marković, supruge Slobodana Miloševića.

Bulatović je umro u selu Rača kod Podgorice, gde je imao porodičnu kuću. Srce ga je izdalo dok je pomagao majstorima koji su radili na garaži, a pre toga se vratio sa sinovog groba.

Momir Bulatović

printscreen

 

- Radio je neku garažu sa majstorima i vozio je kolica sa peskom, sa betonom. Bio je neposredan čovek, sve je to zajedno sa majstorima radio i očigledno je sve to bilo previše za njegovo stanje - ispričao je voditelj Milomir Marić.

Bulatovićevi bliski prijatelji potvrđuju da bivši predsednik CG nikada nije preboleo smrt sina, koji je umro od leukemije.

Pročitajte još:

 

- To je bila strašna tragedija, mnogo je patio zbog toga - istakao je juče socijalista Milutin Mrkonjić.

Mrkonjić je Bulatovića poslednji put video u aprilu na sahrani Mirjane Marković.

Milo Đukanović, Momir Bulatović

Alo!

 

- On je držao i govor na sahrani i sve to mu je jako teško palo. Ipak, nikome se nije žalio, stoički je sve podnosio. Bio je divan čovek, koji je ostao do kraja lojalan svojoj zemlji Jugoslaviji i nikada nijednog političara nije izdao, čak ni kada je imao sukobe sa nekim. Žao mi je što se rano povukao iz politike, bio je nezamenljiv - kazao je Mrkonjić.

Momir Bulatović biće sahranjen danas u rodnom selu Rača, kod Podgorice. Komemoracija u Beogradu biće održana u Domu sindikata danas u 12 časova. Govoriće premijerka Ana Brnabić i bivši šef diplomatije SR Jugoslavije Živadin Jovanović.

Da je Bulatović strašno patio za sinom, čiju je godišnjicu smrti obeležio pre nekoliko dana, kaže i Dragoljub Kočović, potpredsednik Udruženja Sloboda.

- U poslednje vreme je vozio i bickl iako nije izgledao zdravo - rekao je Kočović.

Momir Bulatović

Alo!/Masanori Jošida