Drama u Splitu
Youtube Printscreen
Drama u Splitu

Youtube Printscreen

Drama u Splitu, Foto: Youtube Printscreen

Prava drama odvijala se sinoć u Gundulićevoj ulici, u centru Splita, gde su vatrogasci morali da intervenišu kako bi ušli u stan i otključali vrata balkona na kojem je ostao "zarobljen" muškarac.

Naime, reč je o ocu jedne 1,5-godišnje devojčice, koja je u igri nehotice, za njim zalupila balkonska vrata i pomakla kvaku taman toliko da ih više nije mogla, ni znala otvoriti.

Sabor

Printscreen

I tu počinje prava drama. Splićanin uzaludno pokušava da otvori vrata i uđe u stan, trudeći se da objasni detetu kako da otvori vrata, ali ona je premalena da sve shvati, a i nema snage za to.

Potom je pokušao da je nagovori da ode u drugi deo stana, u sobu, kako bi on razbio staklo, a da je pritom ne povredi, ali ona je preplašena, uplakana i stoji prilepljena uz staklo, ni mičući se od tate, koji isto tako čući s druge strane, pokušavajući da je smiri u tom ludilu.

Udarna vest

Alo.rs

Ni mama nije mogla da uđe, ključ je bio u bravi 

Splićanin uz sebe nije imao telefon, jer mu je bio u stanu, pošto je na balkon izišao samo da nešto uzme, pa je počeo da doziva komšije koji su ga srećom čuli i zvali hitne službe.

Nazvali su i mamu devojčice, koja je bila na poslu, a s kojeg je tada unezvereno požurila u svoj dom, ali, nažalost, ni ona nije mogla da uđe u stan, jer je u blindo vratima, sa unutrašnje strane, u bravi ostao ključ njenog supruga.

Pročitajte još:

- Sreća da je sve dobro prošlo, bez ozleđenih, bez većih posledica, ali suprug je u totalnom šoku, ne može da veruje šta se desilo, koliko se dete prepalo i šta se sve moglo dogoditi... Uveče je pevala i igrala, nadamo se da se ove nemile životne epizode neće ni sećati... - teši se mama devojčice.

Nakon što prvo pokušali s vrha zgrade da se spuste do stana, vatrogasci su se na kraju popeli uz pomoć korpe do stana i ušli kroz prozor od sobe, u kojoj je prozor srećom bio otvoren, pa je utoliko ulazak bio jednostavniji i splitsku porodicu koja se našla u nemiloj situaciji spasili agonije.

Vedrana Rudan

Alo/Vladimir Marković