Policija
Alo!/Marko Metlaš
Policija

Alo!/Marko Metlaš

Policija, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Hrvatska policija je u večernjim satima u Kaštel Lukšiću dobila prijavu o slučaju porodičnog nasilja, a po izlasku na lice mesta zatekli su oca s dvoje dece koji je pretio plinskom bocom. Posle višečasovne drame, situacija je rešena nakon što je oko četiri sata ujutro policija upala u stan i sprečila oca da ostvari pretnje.

Pročitajte još:

Policijski službenici zatražili su od muškarca čim su stigli da ih pusti u stan, ali je on to odbio i nastavio da preti. Policija je započela telefonske pregovore, a u pomoć su pozvani i specijalci.

Zgrada je evakuisana, a na teren su uz policiju izašli vatrogasci i Hitna pomoć, piše 24 sata.hr.

Kako Slobodna saznaje on je odbijao kontakt, ali je deci koja su s njim dozvoljavao razgovor sa službenim osobama. S njim su u stanu bila su njegova deca od četiri i 11 godina. Treće dete nije bilo u stanu, ono je zvalo policiju.

Preporučujemo još:

Slobodna Dalmacija dodaje kako policija pokušava da telefonski pregovara s muškarcem, ali da do ponoći nije uspostavljen kontakt, tako da do tada nisu bili poznati njegovi zahtevi.

Oko jedan sat iza ponoći, 30-ak policajaca koji su okružili zgradu i dalje su držali stvar pod kontrolom. Policija je tada već bila u telefonskim pregovorima s muškarcem, a oko četiri sata ujutro policija je upala u stan i izvela decu.

Prema pričama komšija, cela drama se dogodila zbog nesređenih porodičnih odnosa.