Kamion
Printscreen/YouTube
Kamion

Printscreen/YouTube

Kamion, Foto: Printscreen/YouTube

Dok se za poslednji ispraćaj priprema porodica tragično preminule Marije Š. (77), koja je u sredu pronađena mrtva u kanalu nakon što ju je vozilom udario tad nepoznati vozač i pobegao, zagrebački policajci zasukali su rukave i u temeljnoj potrazi otkrili nesavesnog vozača!

Reč je o, kako saznajemo, 18-godišnjem K.V. iz Zagorja, koji je već sutradan detektovan uprkos činjenici što inicijalno nakon pronalaska beživotnog tela nesrećne penzionerke nije bilo nikakvih indicija niti svedoka o odbeglom počinitelju kaznenog dela.

Život Marije Š. ugasio se u sredu oko 6.30 sati na području Lučkog, i to svega 100-tinjak metara od kuće dok je išla prema obližnjoj prodavnici. A dan kasnije policija je suzila krug potencijalnih osumnjičenih, odnosno teretnih vozila. Nakon iscrpne tehničke obrade sumnja se suzila na jedan teretnjak Iveco Eurocargo zagrebačkih oznaka za kojeg je, najverojatnije u razgovoru s vlasnikom firme, a temeljem dnevnika vožnje, utvrđeno da je u kobno vreme za volanom sedeo punoletni mladić.

- Pod stravičnim smo šokom supruga i ja. Kažu da je upravo on pregazio gospođu i pobegao. U to ne verujemo i tvrdimo da to nije istina. Nije kriv. Uostalom, na kamionu koji je vozio nema nikakvih vidljivih tragova. Pod istragom su još dva kamiona iste firme. Siguran sam da će istraga na kraju pokazati da moj sin s tim užasom nema veze. Nije tako vaspitavan. Ne bi ni mrava zgazio, a kamoli pobegao bez da pomogne. Čitam da je nesreća bila u sredu ujutro. Kad se taj dan vratio kući s posla, delovao je normalno. Da je išta zgrešio, to bi mu se čulo u glasu i videlo na njemu. Sigurno bi se povukao u sebe - priča za Jutarnji list otac 18-godišnjeg K. V., iz okoline Zlatara.

Takvo nedolično ponašanje za koje ga sumnjiče njemu ne pripada, dodaje dalje, te napominje da je sin "svake nedelje u crkvi i tako već punih 15 godina".

Otac privedenog 18-godišnjaka pojašnjava još da je osim kamiona koji je vozio njegov sin, policija pod lupu stavila još druga tri iste tvrtke. Na upit koliko dugo sin vozi kamione i od kad ima vozačku, odgovara da vozačku dozvolu ima od lani te da unazad tri meseca radi za zagrebačku firmu čiji je kamion trenutno zaplenjen.

- Znate li vi kolika je gužva na onoj deonici u Lučkom svako jutro? Velika. Vozila idu u koloni, sporo. Pa valjda bi neko video da je kamion udario u ženu? A niko ništa video nije - zaključuje otac privedenog vozača.

Pročitajte: