Pag, otac monstrum, otac bacio decu
Tanjug
Pag, otac monstrum, otac bacio decu

Tanjug

Pag, otac monstrum, otac bacio decu, Foto: Tanjug

Pročitajte još:

 

- Ta najstarija ćerka jesenas je postala punoletna. Znate, nije toj devojčici bilo lako odrastati u disfunkcionalnoj porodici. Dosta je provela u domu iz kojeg je često bežala. Malecka je znala da se požali da su je roditelji strpali u dom kako im ne bi smetala dok se iživljavaju nad ostalom decom. I žalila je što sa njom u Dom nisu otišle i sestre da se spasu. Inače, kao porodica deluju veselo, a kako i ne bi kad su tolika deca prava radost i veselje. Supruga uhapšenog mi se znala da mi se požali da je sa mužem sve teži suživot jer da mu deca nisu prioritet, nego automobili - rekla porodična prijateljica supružnika.

Pag, otac monstrum, otac bacio decu

Tanjug

Pag, otac monstrum, otac bacio decu, Foto: Tanjug

U svom virovitičkom kraju otac četvero dečice ne slovi kao dobar čovek. Oni koji ga poznaju od malih nogu otkrivaju nam kako je još kao dete bio sklon nestašlucima koji su prerasli u netrpeljivost šire okoline. Tokom rane maldosti ogrešio se i o zakon.

Preporučujemo i ovo:

 

- Krao je. Imao je bujnu maštu pa je i lagao do te mere da sasvim okrene priču pa mu, onaj koji ga ne poznaje, poveruje. Nije voleo ni da radi pa je odlučio da zarađuje kockanjem, ali mu ni sreća u kocki nije išla. Zapadao je u dugove pa su ga ljudi jurili po mestu, čekali ga pred kućom, u ulici, zvonili mu na vrata što je izluđivalo njegove roditelje - kaže bivši komšija osumnjičenog muškarca kojem je laknulo nakon što se odselio iz virovitičkog kraja.

Pag, otac monstrum, otac bacio decu

Tanjug

Pag, otac monstrum, otac bacio decu, Foto: Tanjug

Davor Šanko, šef recepcije kampa, zgrožen je činom svog radnika.

- Kod nas je zaposlen od 1999. s jednim kratkim prekidom. Nakon uzastopnih nekoliko noćnih smena, od ponedeljka je trebalo da bude slobodan narednih nedelju dana. Nije bilo indicija da sa njim nešto nije u redu. Što se tiče njega kao radnika, bio je u redu, korektan, bez ikakvih prigovora na njegov rad. I nije tačno da smo ga zaposlili kako bismo mu izašli u susret jer je imao četvoro dece, već naprotiv, on je dobar radnik. Ovakav nečovečni potez koji je napravio osuđujemo - poručio je Šanko.

Pag, otac monstrum, otac bacio decu

Tanjug

Pag, otac monstrum, otac bacio decu, Foto: Tanjug

Zadarska policija je 54-godišnjaka krivično prijavila zbog četvorostrukog teškog ubistva u pokušaju za koje je predviđena kazna zatvora od deset godina do dugotrajnog zatvora. Otac četvoro dece mogao bi teoretski da završi u zatvoru 50 godina. AKo se pokaže da je bio neuračunljiv, uopšte neće biti poslat u zatvor već na psihijatrijsko lečenje.

 

Sasvim je izvesno da će u prvoj fazi postupka biti osumnjičen za četiri pokušaja teškog ubistva. Teško ubistvo jedno je od najtežih dela u hrvatskom krivičnom zakonu za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora, a premda je to što je delo ostalo u pokušaju olakšavajuća okolnost, maksimalna kazna teoretski se može izreći i za pokušaj teškog ubistva. U ovome slučaju pokušaji ubistva biće okvalifikovani kao teški iz najmanje dva moguća razloga - najpre dobi dece, a zatim načina na koji su ubistva pokušana.