MILORAD DODIK: "Ostala je velika i neizbrisiva mrlja na zemljama Zapada"

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da se danas, 21. godinu od zločinačkog NATO bombardovanja Srbije, sa velikim pijetetom treba setiti svih žrtava ovog stravičnog zločina počinjenog u NATO agresiji na Srbiju, ali i Republiku Srpsku.

Milorad Dodik
Milorad Dodik, Foto: Tanjug/Rade Prelić

"Ubijani su civili i deca, nedužni ljudi, korištćen osiromašeni uranijum, rušena Srbija i Republika Srpska. Sve to su NATO moćnici proglasili, kakve li drskosti i sramote, arogancije i cinizma, ''neophodnim i legitimnim'', promovišući tako svoju crnu pragmatiku svakodnevlja", naglasio je Dodik povodom 21 godine pošetka bombardovanja Srbije.

Dodik je konstatovao da je ostala velika i neizbrisiva mrlja na vodećim zemljama Zapada zbog zločinačkog plana NATO koji je izvršio agresiju na zemlju koja je u svim svetskim ratovima bila na pravoj strani istorije, boreći se protiv zla i fašizma u svetu, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH, prenela je SRNA.

"Bilo je to nepotrebno i nehumano. Srpski narod to ne može i neće ni oprostiti ni zaboraviti, jer je duboko svestan da se zločin ne može nazivati ''milosrđem'' i ''pravdom'', jer rane iz tog bombardovanju i dalje su sveže, peku i suviše su velike i duboke", poručio je Dodik.

On je naglasio da grobovi nevinih srpskih žrtava zločinačke NATO agresije, opominju da nikada ne smemo da oprostimo i zaboravimo, jer bombardovanje je bilo klasični ratni zločin nad srpskim narodom, ne nikakva humanost.

"NATO agresija u svima nama kako danas, 21 godinu poslije, tako i u buduće može da budi samo neoprostivo i tužno sjećanje na dane kad su i Republici Srpskoj i Srbiji naneseni teški gubici", zakl?učio je srpski član Predsjedništva BiH.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi