uhapešn manijak
privatna arhiva
uhapešn manijak

privatna arhiva

 foto: privatna arhiva

 Takođe, veće Županijskog suda Daki je produžilo meru istražnog zatvora u kojem se nalazi od kraja maja.

Daka se tereti da je od 12. marta 2018. do 30. maj 2018. na području Rijeke zatražio od druge osobe da mu pronađe nekog ko bi uz obećanu nagradu lišio života osobu koja mu je nanela telesne povrede pre deset godina.

No, ono što Daka nije znao je da osoba od koje je 'naručio' ubistvo zapravo ima status špijuna u policiji.

Kad je bio uveren da je našao ubicu koji će u njegovo ime obaviti prljavi posao, Daka mu je predao jedan pištolj, oko dva kilograma eksploziva sa više detonatora, kao i pušaka raznih kalibara te mu na više načina pokušao olakšati zadatak pokazavši mu kuću 'mete', gde dolazi kad dođe u Rijeku, ali i dao adresu stanovanja u Nemačkoj.

Takođe, kao nagradu za izvršeno ubistvo obećao mu je 30.000 evra ako ubistvo počini u Hrvatskoj ili 50.000 eura ako ubistvo počini u Nemačkoj gde potencijalna žrtva živi.

PROČITAJTE JOŠ:

 Osim u novcu, Daka mu je ponudio mogućnost isplate u većoj količini oružja ili eksplozivnih naprava ili droge. U nekoliko se navrata nalazio sa tom osobom, uveravao poverenika kako je ozbiljan u namerama da liši života osobu iz puke osvete i u tim susretima mu predao pozamašnu količinu oružja. Između ostalog dao mu je eksploziv, detonatorske kapisle, sporogoreće vrpce za eksploziv, kanabisovo ulje, pištolj Crvena zastava sa pripadajućom opremom, pola kilograma vojnog plastičnog eksploziva i još jedan kilogram plastičnog eksploziva drugog proizvođača.

Daka se na sudu branio ćutanjem. Do sada se njegovo ime vezivalo za krivična dela imovinskih delikata, a na Opštinskom sudu u toku je postupak gde je sa još trojicom optužen za otmicu i pokušaj iznude, piše Novi list.