Hitna pomoć
Alo!/T.S.
Hitna pomoć

Alo!/T.S.

Hitna pomoć, Foto: Alo!/T.S.

Varaždinska Opšta bolnica preko noći ostala je bez čak 25 medicinskih radnika. Medicinari su od nedelje kod kuće, pod merom samoizolacije. Među njima su dva neurohirurga, četiri anesteziologa i dva hirurga. Uz njih je i čak 17-ero medicinskih sestara, tehničara i pratećeg bolničkog osoblja. Opšta bolnica Varaždin našla se u nezavidnoj situaciji.

Medicinari su morali u samoizolaciju nakon hitnog zbrinjavanja mladića stradalog u saobraćajnih nesreći u subotu, 22. avgusta.

Prema policijskom izveštaju, mladić se u Vinici oko 2.10 ujutro zbog neprilagođene brzine mopedom zaleteo u stablo i pao.

Zahvat na glavi

- Priroda povreda je zahtevala hitan i neodložan operacijski zahvat glave. Naknadno se testiranjem utvrđeno da je pacijent pozitivan na Kovid-19 - ispričao je dr. Kudelić, neurohirurg koji je mladića i operisao. Mladić je sada stabilno, i nije u životnoj opasnosti.

Budući da je operisao stradalog mladića, i dr. Kudelić je među onima koji će 14 sledećih dana raditi od kuće. Uz posao neurohirurga, dr. Nenad Kudelić obavlja i dužnost direktora Opšte bolnice Varaždin.

smrt, bolnica, lekar, doktori

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Pacijenti su danas zabrinuti i pitaju se hoće li njihovi dogovoreni operacioni zahvati biti odloženi.

Dr. Kudelić potvrđuje da će doći do odlaganja.

- Određeni deo operacija, koje su planirali lekari koji se nalaze u samoizolaciji, biće odložene za 14 dana, a svi hitni slučajevi i nadalje se zbrinjavaju jednako kao i dosad - rekao je dr. Kudelić.

Sporna svadba

Varaždinska županija dosad se dobro nosila s koronom. Od početka pandemije bilo je 117 slučajeva, i njih 15 koji se županiji pripisuju zbog prijavljenog mesta prebivališta. Prošli će vikend pokvariti ovu povoljnu statistiku. Na jednom su venčanju u okolini Ivanca zaražene četiri osobe.

Od Kovida-19 oboleli su mladenac, dva člana benda i gošća iz Švicarske. Budući da je na svadbi bio veliki broj gostiju, veruje se da će u danima koji slede biti više potvrđenih zaraza.

Da li poštujete mere protiv koronavirusa?

 

Komentari (1)

Milibrot

25.08.2020 14:20

Eh, da su ikad pre lekari i medicinsko osoblje testirani na kojekakve viruse, nikad niko ne bi napravio nijedan prijem u bolnicu niti izvršio operaciju. Jednom za svagda zapamtite, ljudi su, kao i sva živa bića, ceo život, puni raznih virusa i bakterija. Pametnom je to dovoljno a propo ove korone i svih manipulacija vezanih uz nju