Iživljavanje trojice muškaraca nad devojčicom ometenom u razvoju
Alo.rs

 

Iživljavanje trojice muškaraca nad devojčicom ometenom u razvoju

Alo.rs

Iživljavanje trojice muškaraca nad devojčicom ometenom u razvoju, Foto: Alo.rs

Nakon što su na internetu objavljene fotografije na kojima se vidi naga devojka u automobilu, policija je identifikovala trojicu mladića koji su se nalazili u njenom društvu.

Prema saznanjima Srpskainfo, u petak su uhapšeni Miroslav Popović (33) i Luka Šinik (26), dok je Stevo Guskić izbegao hapšenje.

Portparol Policijske uprave Gradiška Vesna Divljanović rekla je, navodeći inicijale osumnjičenih, da se oni sumnjiče da su 12. maja na području Gradiške počinili krivično delo Obljuba nad nemoćnim licem.

– O svemu je obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, pod čijim nadzorom se preduzimaju sve dalje radnje – istakla je Divljanovićeva.

Na društvenim mrežama, ali i pojedinim portalima, juče su objavljene fotografije iz automobila.

Brčko

screenshoot/Youtube

 

Na njima se vidi devojka koja je potpuno naga sedi na zadnjem sedištu, dok pored nje u vozilu poziraju još trojica muškaraca koji su u odeći. Na nekim od slika se vidi kako jedan od muškaraca devojku dodiruju po grudima, piše Srpskainfo.

Prema pričama meštana Gradiške, reč je o devojci sa poteškoćama u razvoju.

Načelnik Policijske uprave Gradiška Bojna Škorić rekao je za Srpskainfo da je policija juče sa ovim slučajem upoznata iz medija.

– I mi smo užasnuti nakon objavljivanja ovih fotografija. Odmah smo krenuli u provere svih informacija – rekao je Škorić.

Policija je reagovala ekspresno i za samo nekoliko sati osumnjičeni su identifikovani i uhapšeni.

Nakon što su juče objavljene slike usledile su brojni komentari po društvenim mrežema i portalima, u kojima od policije traže da što pre reaguju.

Iživljavanje trojice muškaraca nad devojčicom ometenom u razvoju

Alo.rs

Iživljavanje trojice muškaraca nad devojčicom ometenom u razvoju, Foto: Alo.rs

– Policija i Tužilaštvo što pre da reaguju i da pohapse ove monstrume. Sramota je šta su uradili ovoj devojci. Svi iz Gradiške znaju da ona ima poteškoće u razvoju, a oni su je iskoristili – samo je jedan od brojnih komentara na internetu.

Prema pričama meštana, ova devojka radi u jednom kafiću u Gradiški.

– Taj kafić se nalazi u jednom naselju i ona duže vreme tu radi. Moguće je da su ova trojica mladića bili taj dan u tom lokalu, pa da su posle toga zajedno otišli sa njom – rekao je izvor blizak istrazi.

On je pojasnio da trećeosumjičeni Stevo Guskić nije pobegao da bi izbegao hapšenje.

Elda Mujčin

Facebook

 

– Mislim da radi kao vozač u jednoj firmi i trenutno se nalazi na službenom putu van BiH. Kada se vrati nazad kući, on će biti priveden i ispitan kao i ostali njegovi saučesnici – pojasnio je naš sagovornik.

Do deset godina zatvora

Prema krivčnom zakonu Republike Srpske, ko nad drugim licem izvrši obljubu ili sa njom izjednačenu polnu radnju iskoristivši duševno obolenje, nedovoljnu duševnu razvijenost, nemoć ili kakvo drugo stanje, kazniće se kaznom zatvora od dve do deset godina.

– Ako ovo delo izvrše na naročit svirep ili naročito ponižavajući način, ili od srane više lica, učinilac će se kazniti kaznom zatvora od najmanje pet godina – navedeno je zakonu.

Komentari (1)

Pera

21.05.2019 01:32

Kako sa poteškoćama u razvoju kad radi u kaficu?!