Bondarenko
FOTO: promo
Bondarenko

FOTO: promo

Oleg Bondarenko, Foto: FOTO: promo

- Ako Crna Gora pokuša nešto da promeni u vezi sa Crkvom, to će biti veliki izazov za njen suverenitet, pošto je SPC najveća snaga u Crnoj Gori - ističe on.

Bondarenko predviđa da će protesti narednih meseci, u februaru i martu, biti sve masovniji i jači.

- Ti protesti će biti sve jači. Milo Đukanović je 30 godina na vlasti u Crnoj Gori i ovo će za njega biti najveće iskušenje za sve vreme od kada je na vlasti - ističe ruski analitičar.

- Siguran sam da Milo Đukanović ovakav zakon nije doneo samostalno. Veliku ulogu u tome sigurno ima Vašington. Sem Braunbek, specijalni savetnik za verska pitanja, boravio je na Balkanu i nakon toga je sve i počelo. Pogledajte šta se dešava sa Ukrajinskom crkvom.

Vaseljenski patrijarh Vartolomej je potpuno američki čovek. Njegov sledeći korak biće priznanje makedonske pravoslavne crkve, što će biti udarac za SPC. Sve to se radi sistematski i sa planom - navodi Bondarenko.

On procenjuje da 200.000 Rusa ima veze sa Crnom Gorom.

- Neki imaju kuće, neki bi da ih kupe, neki dolaze na odmor, ali ti ljudi imaju samo svoj privatni interes. Nažalost, Moskva nema ozbiljnu politiku prema Milu Đukanoviću, iako je Rusija bez ikakvih ozbiljnih dokaza bila optužena za učešće u državnom udaru u Crnoj Gori. Sve bi bilo drugačije kada bi samo na jednu sezonu prekinuli avio-vezu između Rusije i Crne Gore. Tada bi se mnoge stvari promenile - ističe Bondarenko.

Komentari (2)

BAN. SI

20.01.2020 11:06

Sta cekate, ukinite avio linije,,, preduzmite nesto.

Dobrodosli

20.01.2020 11:36

Ma tako i treba ... protiv zlokakih pravoslavca.