ĐUKANOVIĆ PRIZNAO PORAZ UNAPRED Odlazeći diktator izgubio svaku nadu, teški dani za njega i njegovu kleptomansku družinu!

Đukanović je juče izneo i sopstvena nadanja da će njegova koalicija u Nikšiću uspeti da „premaši 40% glasova

Milo Đukanović
Milo Đukanović, Foto: EPA

Đukanović je juče unapred priznao poraz na predstojećim izborima u Nikšiću.

Njegovu najavu poraza DPS-a, tokom opširne intervencije na Podgoričkom novinarskom forumu, uočili su svi pažljiviji promatrači. Naravno, poraz lopovske stranke na nikšićkim izborima je nešto što je opšte očekivanje i predviđanje javnosti, a proizilazi i iz svih dosadašnjih ispitivanja javnog mnjenja. Međutim, mislim da prvi put svojim sve malobrojnijim pristalicama poraz najavljuje i odlazeći diktator, na jedan prilično jasan način.

Naime, u moru odavno prežvakane, dosadne i obmanjujuće retorike o „udaru na crnogorski identitet, velikosrpskoj agresiji, neprijateljskoj Crkvi“, Đukanović je juče izneo i sopstvena nadanja da će njegova koalicija u Nikšiću uspeti da „premaši 40% glasova“. Iako je svim analitičarima jasno da se radi o njegovom preterivanju i nerealnim željama, očigledno je da on ne pominje više mogućnost bilo koje pobede za svoju lopovsku partiju i njene satelite, već samo neku vrstu prihvatljivog rezultata, izbegavanja izborne katastrofe.

Nova politička retorika odlazećeg diktatora, tj. nedvosmislena najava poraza, ima za cilj i preventivno umirivanje raznoraznih „komita“ i dukljanskih ekstremista koji imaju nerealna očekivanja. Međutim, ona je prvenstveno namenjena rukovodiocima lopovske partije i biznis partnerima Đukanovića: „i pored poraza moramo se potruditi da politički opstanemo, jer svakim danom našeg političkog preživljavanja povećavamo mogućnost sklanjanja imovine koju smo pokrali od naroda i države“.

Uzevši u obzir revidirane planove Đukanovića i njegove kleptokratske družbe: pobeda opozicionih snaga u Nikšiću mora biti ubedljiva. Ona mora biti uvod u nestajanje, ili makar političku marginalizaciju DPS-a. Upravo će od razmere pobede opozicije u Nikšiću, ali i odnosa snaga između pobedničkih koalicija, zavisiti pravac i tempo demokratizacije zemlje.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi